Asia Fruit Logistica jaar doorgeschoven

De belangrijkste vakbeurs voor versproducten in Azië kan dit jaar niet in september plaatsvinden omdat het internationale zakenverkeer nog steeds sterk beperkt is vanwege de pandemie.

De ernstige beperking van internationale zakenreizen tijdens de wereldwijde coronaviruspandemie betekent dat Asia Fruit Logistica de plannen opschort voor 28-30 september 2021, wanneer meer dan 800 exposanten en 12.000 bezoekers uit 70 landen over de hele wereld elkaar in Hong Kong hoopten te ontmoeten.

"Het is gewoon onmogelijk om onder dergelijke omstandigheden een grootschalige internationale vakbeurs te organiseren", zegt Karel Heijs, managing director van Global Produce Events GmbH (GPE), organisator van Asia Fruit Logistica. "We zijn er niet op uit om onze exposanten en bezoekers iets te beloven dat niemand dit jaar kan waarmaken. We weten allemaal dat het onwaarschijnlijk is dat de zaken voor september weer normaal zullen zijn, en het is beter dat we dat luid en duidelijk zeggen en ook dat we dat nu meteen zeggen."

Asia Fruit Logistica is de belangrijkste beurs in Azië voor de internationale handel in verse groenten en fruit. De beurs vindt al meer dan tien jaar elk jaar in september plaats in Hongkong. In de afgelopen tien jaar heeft het toonaangevende evenement vele duizenden exposanten en bezoekers van over de hele wereld aangetrokken voor een week van zakelijke ontmoetingen en discussies in Hong Kong.

Asiafruit Congres gaat online
"Asia Fruit Logistica gaat ook over het uitwisselen van zakelijke ideeën en inzichten over de AGF-markt in Azië," zegt Heijs. "We zijn dan ook erg blij dat Asiafruit Congress in september 2021 online plaatsvindt. Het biedt alle content die je op Asia Fruit Logistica krijgt. En het geeft al onze bezoekers en exposanten de kans om eenvoudig met elkaar in contact te komen en te netwerken op een nieuw platform."

Aftellen naar 7-9 september 2022
GPE is ook van plan om in september een netwerkevenement te organiseren in Hongkong. Het is om Asia Fruit Logistica te vieren en om het aftellen te starten voor de terugkeer in september 2022. "Het moment komt dat iedereen in de wereldwijde verse groenten- en fruitsector elkaar weer zal ontmoeten op Asia Fruit Logistica in Hongkong. We kijken ernaar uit om alle afgevaardigden uit de sector te verwelkomen op de belangrijkste vakbeurs voor versproducten in Azië," aldus Heijs.

De volgende editie van Asia Fruit Logistica keert terug naar Hong Kong's AsiaWorld-Expo op 7-9 september 2022, en Asiafruit Congress vindt plaats op 6 september 2022. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven