31 mei interactieve sessie: 'Groenten en fruit voor kinderen'

Op maandag 31 mei organiseert het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit (NAGF) een tweede interactieve sessie voor haar netwerk 'Groenten en fruit voor kinderen'.

Programma
De online interactieve meeting vindt plaats op 31 mei van 11:00 tot 12:30 uur. De sessie wordt afgetrapt met een korte inhoudelijke presentatie van Iris Groenenberg, kennisspecialist Voeding & Gezondheid bij het Voedingscentrum. Daarna presenteren twee deelnemers kort hun project. Gertrude Zeinstra van de Wageningen University & Research vertelt over haar onderzoek naar het 5-dagenbeleid op school en Nadi Faas van de Aartsen Kids Foundation vertelt over Stoere Traktaties. 

Aanmelden
Aanmelden kan door een mail te sturen naar Robin van Schaik. Voor deelname krijgen inschrijvers een bevestiging.

Startpunt 'Groenten en fruit voor (jonge) kinderen'
Vorig jaar organiseerde het NAGF een eerste sessie over groenten en fruit voor kinderen. Tijdens deze sessie kwamen diverse initiatieven uit het NAGF-netwerk bij elkaar die als doel hebben om de groente- en fruitconsumptie van (jonge) kinderen te stimuleren. 

LinkedIn groep en video
Naar aanleiding van de eerste sessie is een besloten LinkedIn-groep aangemaakt waarin deelnemers elkaar kunnen vinden en samen kunnen sparren. Daarnaast bleek er behoefte te zijn aan het beschikbaar stellen van het verhaal van Koen Joosten (kinderarts op de IC in het Erasmus MC-Sophia), die tijdens de vorige sessie zijn visie gaf op het belang van groenten en fruit voor jonge kinderen. Er is een video gemaakt waarin Koen Joosten zijn verhaal vertelt. De video wordt deze maand gepubliceerd.

Bron: NAGF


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven