Stagiairs brengen leven in brouwerij bij CombiVliet

Tomatenteler CombiVliet werkt graag met stagiairs. HRM- en communicatiemanager Martine van der Meer en stagebegeleider Robert Lasschuyt vertellen hieronder waarom.

Bij CombiVliet hebben ze regelmatig jongeren die een stage komen lopen. Dit gebeurt op verschillende vakgebieden binnen het bedrijf; van biologie, logistiek, teelt tot arbeid. Of een heel ander vakgebied als ict, communicatie, administratie, techniek, etc. Op verschillende niveaus.

Want hoe moeilijk is het als jonge scholier te bepalen welke richting je op wilt, als je niet weet waar je allemaal naar toe kunt..... “De vakgebieden die ik zelf uitvoer, HRM en communicatie, bestonden helemaal nog niet toen ik op school zat! En omdat de wereld nu nog sneller verandert, is het best moeilijk om uit te vinden wat bij je past en wat je leuk vindt”, aldus Martine.

“We zien dit heel vaak. Deze jonge generatie vindt het moeilijk om een richting te bepalen, want wat is er mogelijk, en wat betekent dat dan daadwerkelijk. De functie bij het ene bedrijf, is ook niet altijd de functie bij het andere bedrijf. Het is belangrijk een bedrijf te vinden wat bij je past. Jouw normen en waarden, waar jij je prettig voelt.”

Leertrajecten
In het Westland heeft de teler een stagebegeleider, Robert Lasschuyt, die de nodige ervaring heeft binnen het bedrijf met leertrajecten. Hij zorgt voor een goede begeleiding en coaching binnen het bedrijf en laat ze alles zien wat er allemaal mogelijk is binnen het bedrijf.

“We werken veel met scholieren binnen CombiVliet, als vakantie- en zaterdagwerkers. Dit betekent veelal productiewerk, want meer mag er ook niet, volgens de arbo richtlijnen. En bovendien hebben we dit soort werk juist beschikbaar voor deze doelgroep. Echter dit is niet een toekomstbeeld wat jongeren voor ogen hebben. Als wij jongeren dus willen interesseren, moeten we meer laten zien van de mogelijkheden in de tuinbouw. Daar neemt GoGoGreenhouse ook de nodige initiatieven in. Want we hebben juist in onze branche jongere nodig die een grote meerwaarde zijn voor onze toekomst. Het houdt ons als organisatie ook jong,", vertelt Martine. Ook op de andere vestigingen in Middenmeer (NH) en Rilland (ZL) heeft de teler regelmatig stagiaires.

"Op dit moment hebben we in het Westland drie leuke enthousiaste stagiaires lopen en in september begint er ook weer één. Ze hebben verschillende interesses en wij kijken wat bij hen past en begeleiden ze in dit proces. Ik vind het ook heel leuk om met jongeren te werken. Ze brengen leven in de brouwerij, komen met nieuwe ideeën," besluit Robert.

Voor meer informatie:
CombiVliet
www.combivliet.nl
info@combivliet.nl

Martine van der Meer
martine.vandermeer@combivliet.nl 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven