Asperges relatief duur, planten doen het rustig aan

''De plant kan het rustiger aan doen en zo tot aan het eind van het seizoen kwaliteit leveren. Bij een heel warm voorjaar gaat het allemaal veel harder'', zegt aspergeteler Rini van Rooij in een interview BD. Sterker nog, Van Rooij is ervan overtuigd dat een langzame, stabiele groei beter is voor de smaak van zijn asperges. ''Eigenlijk heeft dit weer maar één nadeel. Met dit weer is er minder volk op de been, 't is geen weer voor op het fietske, dus we hebben wel veel minder aanloop.” 

Dat de asperges lekkerder zijn als ze langer in de grond zitten bevestigt ook Willy Huisken, eigenaar van Restaurant de Bagatelle. Dit restaurant is één van de initiatiefnemers van de 'Asperge Tour' door Salland. Deze route leidt langs de hoogtepunten van Salland en kan er bij de deelnemende restaurants de eigen 'signature dish' met asperges worden geproefd, schrijft de Stentor

Asperges zijn dit seizoen wel relatief duur, meldt Distrifood op haar website. Superscanner berekent onder verschillende supermarktketens een gemiddelde prijs in april van € 7,20 voor 500 gram. Vorig jaar in dezelfde maand was dit nog € 5,79. Alleen Detailresult houdt de prijzen tamelijk laag. Ketens gaan verschillend om met de verkoop. Albert Heijn verkoopt asperges het hele jaar door, Aldi ‘respecteert de seizoenen’.

Klik hier voor het hele artikel van BD 

Klik hier voor het hele artikel van de Stentor over de Asperge Tour 

Klik hier voor het hele artikel van Distrifood 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven