Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Michel van den Berg, De Best AGF:

"Bij mooi weer vliegt het fruit de deur uit, nu hebben mensen er geen zin in"

Tholen - "Het weer is koopman in onze handel. Zolang het veel te koud is en er veel buien vallen, stimuleert dat onze verkoop van zachtfruit zeker niet", constateert Michel van den Berg van De Best AGF. "We zien dan ook dat het veel minder druk is dan vorig jaar. Toen was de lockdown net gestart en was iedereen bezig met gezond eten en het thuis gezellig te maken. Nu raken de mensen het hartstikke zat."

"Maar bovenal missen we mooi weer voor een vlotte verkoop. Vorig jaar hadden we een prachtig voorjaar en dan heb je meteen een voorsprong. Onze klanten zijn vooral marktjongens en winkels. Die moeten het hebben van de impulsaankopen. Bij lekker weer ga je tenslotte even naar de markt om vers fruit. Maar nu duiken de mensen een supermarkt in, in plaats van buiten in de rij aan te sluiten voor de deur van de groenteman", vervolgt de Haagse groothandelaar. "Gisteren hadden we even een mooie dag, maar helaas zijn de weersvooruitzichten voor de komende twee weken ook nog niet zo zonnig en dan zit je toch alweer een heel eind in mei."

"Daarbij loopt de aanvoer van veel producten flink achter. En als het weer niet herstelt, haal je dat ook niet zomaar in. Neem bijvoorbeeld aardbeien, om over de asperges maar niet te spreken, want die zijn nauwelijks beschikbaar. Wij moeten 8-9 euro per kilo betalen voor goede asperges, terwijl ze bij de supermarkt voor 6 euro in de actie zijn. Dan ben je aan de goden overgeleverd. Marokkaanse watermeloenen worden nu verkocht voor 60-70 cent, vorig jaar gingen die in deze tijd rond 1,20 euro per kilo. Bij mooi weer vliegen ze weg, maar bij dit koude weer hebben mensen er nog geen zin in. Dan moet het echt een poosje stabiel rond de 20 graden zijn."

Voor meer informatie:
Michel van den Berg
De Best AGF
+31 (0)6 23728028
michelvdberg1@live.nl