Composteerbare en recyclebare verpakkingen van Grafica Sud

“Wij zijn niet alleen leveranciers van verpakkingen, maar ook ambassadeurs van duurzaamheid. In de loop der jaren hebben wij, dankzij enkele nationale en internationale onderzoekcentra, verschillende oplossingen kunnen uitwerken. Het gaan dan om verpakkingen voor groenten en fruit, uitsluitend met biologisch afbreekbare en composteerbare materialen, die de kwaliteit kunnen waarborgen en tegelijk de milieu-impact kunnen verminderen”, zegt Pietro Giuseppe Cazzati, directeur van het Italiaanse Grafica Sud.

Verpakkingen van 2,5 kilo

“We hebben een breed assortiment met composteerbare en recycleerbare kartonnen bakjes in verschillende maten, van 125 g tot 2,5 kg voor kersen, abrikozen, druiven, aardbeien, venkel, tomaten en paprika's. Deze bakjes zijn ideaal voor verse groenten en fruit en geschikt voor opslag in koelruimten. Ze worden bedrukt met machines met hoge resolutie en kunnen volledig op maat worden gemaakt en worden voorzien van handgrepen of stapelbare deksels. Deze laatste zijn zeer gewild, niet alleen om te voorkomen dat de producten door de consument worden aangeraakt, maar ook omdat zij onmisbaar zijn voor het inrichten van de AGF-afdelingen in de supermarkt.”

Bakjes van 125, 250, 500, 750 gram en 1 kilo.

“De bakjes van Grafica Sud kunnen worden gemaakt van microgolfkarton, gelamineerd karton of polyethyleen. Bij dit laatste gaat het om een coating van polyethyleen-microcapsules die de poriën van het papier binnendringen en zo een beschermende barrière voor het voedsel vormen. Op deze manier wordt besmetting met ziekteverwekkers of bacteriën voorkomen. Deze oplossing wordt vooral gebruikt voor producten die onmiddellijk na het wassen worden verpakt, zoals venkel en groenten in het algemeen.”

“Onze klanten variëren van de grotere telersorganisaties tot kleine of biologische tuinbouwbedrijven die waarde willen toevoegen door middel van verpakkingen die duurzaam zijn. Wij garanderen snelheid, precisie en stiptheid bij leveringen”, besluit Cazzati.

Grafica Sud is ISO 9001 en FSC gecertificeerd.

Voor meer informatie:
Pietro Giuseppe Cazzati 
Grafica Sud
Zona Artigianale D/1
75025 - Policoro (MT) Italië
+39 (0)835 971610
info@graficasudpolicoro.com
graficasudpolicoro.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven