Grant Anderson, Better Fresh Farms:

"De software heeft onze teelt tot op de vierkante meter geoptimaliseerd"

AmplifiedAg heeft de bladgroenteteelt met meer dan 50% verhoogd voor het in Metter (VS/Georgia) gevestigde Better Fresh Farms met zijn geautomatiseerde hydrocultuur containerkas en het AmpEDGE eigen besturingssysteem.

Grant Anderson, de oprichter van Better Fresh Farms: "Ons AmplifiedAg teeltbedrijf verving twee bestaande modellen die voor onze doelstellingen vrij inefficiënt waren. Het nieuwe systeem heeft onze teelt op dezelfde vierkante meter geoptimaliseerd."

Better Fresh Farms werd in 2016 opgericht door Anderson en breidt zijn lokale producten in heel Georgia uit met de toevoeging van zijn eerste AmplifiedAg-technologie, de exclusieve bladgroenteteler van het bedrijf.

Software
Anderson: "De software gaat ons helpen om de hele operatie onder controle te krijgen; er is niets dat er echt op lijkt. Het is enorm belangrijk dat we de producten kunnen volgen vanaf de teelt tot aan de afzet. Het was tot nu toe omslachtig en het zal ons op de lange termijn geld besparen om één efficiënt systeem te hebben in plaats van meerdere programma's."

AmpEDGE combineert op unieke wijze teelt en bedrijfsbeheer voor een end-to-end systeem. Met 24/7 omgevingscontroles, gedetailleerde analyses en traceerbaarheidsfuncties kunnen telers eenvoudig de gewasgroei optimaliseren, risico's beperken en tegelijkertijd afzetprognoses, inkomstenstromen en dagelijkse activiteiten bijhouden. Dankzij de multi-tenant software met datagestuurde leermogelijkheden kan AmpEDGE elk type gecontroleerde omgeving bedienen.

Aanpasbaar
Anderson: "We telen 52 weken per jaar in Georgia, waar het weer meestal extreem warm en vochtig is. We proberen voortdurend onze systemen aan te passen. AmplifiedAg begrijpt hoe ze hun containers moeten aanpassen aan verschillende weersomstandigheden."

De AmplifiedAg-faciliteiten, die gemaakt zijn van gerenoveerde zeecontainers, zijn gebouwd volgens de hoogste wereldwijde voedingsveiligheidscertificeringen. Een compact containerontwerp van 320 m2 bevordert de segmentatie en risicobeperking voor een betrouwbare teelt.

AmplifiedAg farms produceren elke 3 weken op duurzame wijze een consistente opbrengst van 362-453 kg bladgroenten per oogst. Het bedrijf produceert 70% sneller en tegen een fractie van de kosten van andere CEA-implementaties op. "Dit heeft ons de kans gegeven om grotere en meer legitieme verkoopkansen te gaan onderzoeken."

Tech platform
David Flynn is de General Manager van AmplifiedAg en leider achter de kas- en technologieteelt van het bedrijf. Hij en zijn team hebben meer dan 180 tuinbouwcontainers gebouwd en ingezet voor tuinbouwbedrijven in het hele land. Dit omvat ook AmplifiedAg's Vertical Roots hydrocultuur containerkas, met producten in bijna 1.500 winkels in het hele land.

Flynn: "De afgelopen vijf jaar hebben we gewerkt aan de ontwikkeling van een platform dat bewijst dat onze technologie en containerparken kunnen worden gebruikt om op grote schaal een winstgevend teeltbedrijf te runnen."

"We zijn verheugd om onze technologieën en kassen te delen met andere experts op het gebied van indoor farming, zoals Grant en Better Fresh Farms, en het indoor farming-proces voor de toekomst te blijven verfijnen."

Voor meer informatie:
Amplified Ag
info@amplifiedaginc.com 
www.amplifiedaginc.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven