"Die Hollanders deinzen nergens voor terug"

Speciaal dekwasserplatform voor Canadese teler

Hoe overbrug je een ruimte van ruim 9 meter tussen je nieuwste kas en een oudere met een dekwasser? Voor die vraag stond paprikateler Twin Creeks onlangs. Tom Zwanenburg van Van der Waay bood uitkomst met een speciaal voor de situatie gebouwd platform.

“Het platform meet ruim 43m2", vertelt Tom Zwanenburg, Sales Manager bij Van der Waay op de website van kassenbouwer Havecon. Daar zijn ze hele grote kassen gewend, maar het platform 'maatje grote huiskamer' maakt desondanks veel indruk. Het platform is dan ook ruim vier keer zo groot als een standaard platform.

Tom legt verder uit. “Het platform genaamd Topcleaner is uitgevoerd met een heftafel met draaikrans waarop de dekwasser staat. Na het wassen van een kas wordt de dekwasser opgetild en 180 graden gedraaid”.

Bij aankomst in Canada heeft teler Mike deze zelf afgemonteerd en het gevaarte in eigen beheer naar het kasdek laten hijsen. De teler laat weten wederom onder de indruk te zijn van de vernuftigheid en inventiviteit van de Nederlanders: “Of het nu gaat om de bouw van een hightech kas of een uitzonderlijk platform voor de reiniging van mijn kasdekken, die Hollanders deinzen nergens voor terug. Daarom werk ik zo graag met ze.”

Bron: Havecon Horticultural Projects

Voor meer informatie:
Van der Waay
+31 (0)172 210 311
Tom Zwanenburg
+31 (0)613 005 273
tom@vdwaay.nl
www.vdwaay.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven