Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Valmont Industries neemt tuinbouw AI-specialist Prospera over

Valmont Industries heeft Prospera Technologies overgenomen. De leverancier van o.a. irrigatietechniek voor de tuinbouw koopt het particulier Israëlisch AI-bedrijf voor 300 miljoen dollar. Prospera ontwikkelt computervisietechnologieën die de gezondheid, ontwikkeling en stress van planten continu bewaken en analyseren.

Sinds 2019 hebben Valmont en Prospera met succes AI-technologieën geïntegreerd met center pivot irrigatie om realtime gewasanalyse en anomaliedetectieoplossingen te ontwikkelen, wat resulteert in een sterke adoptie en een groter rendement voor de teler.

In 2020 werd volgen beide bedrijven al vijf miljoen hectare gemonitord tegenover een oorspronkelijke schatting van één miljoen, met twee keer zoveel telers die de service gebruiken in vergelijking met 2019. Verwacht wordt dat het gebruik door telers in 2021 zal verdubbelen, met een grotere versnelling op de korte termijn.

Voor meer informatie:
Valmont Industries 
www.valmont.com

Prospera  
www.prospera.ag

Publicatiedatum: