Tekentafelideeën water in praktijk gebracht

Lange tijd werd de ondergrond vergeten bij zoetwatervraagstukken, maar sinds kort zijn onderzoekers bewust wel naar de bodem gaan kijken. In het project COASTAR wordt de bodem zelfs heel bewust ingezet als waterberging. 

Klaasjan Raat van KWR, Toon Boonekamp van Arcadis en Margreet Schoenmakers van Glastuinbouw Nederland vertellen over het project in een digitaal magazine van diverse topsectoren met als titel 'Innovaties met maatschappelijke impact'. 

Eén van de concrete vraagstukken waarover zij zich buigen is de gietwaterbehoefte in de glastuinbouw. Schoenmakers: "Behalve regenwater gebruiken we ook grondwater. In het Westland pompen we dit op en halen we het zout eruit. De reststroom brengen we terug in de bodem. We vroegen ons af of dit op termijn een duurzame manier is."

Lees het hele verhaal in het magazine hier. De topsectoren Agri & Food, Tuinbouw & Uitgangsmaterialen en Water & Maritiem delen in het digitaal magazine een aantal innovatieve voorbeelden van topsectorprojecten met een maatschappelijke impact. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven