teler blij met datterinoras SV1201TC

"Onze handelspartners stellen de kenmerken zeer op prijs"

“Al jaren leggen wij de nadruk op de hoge kwaliteit van onze gewassen, om in economisch opzicht het maximale resultaat te behalen. Om deze resultaten te bereiken, hebben wij ons geconcentreerd op de teelt van datterino tomaten”, zegt Giuseppe Ottone, directeur van het gelijknamige bedrijf, gevestigd in het Italiaanse Macconi.

Giuseppe Ottone, die samen met zijn broer Marco het bedrijf runt.

“Sinds een aantal jaren richten wij ons op de Seminis SV1201TC datterino tomaat, die ons op alle Italiaanse markten nog steeds enorme voldoening schenkt. Het is een rustiek ras dat goed past bij de huidige duurzaamheidstrends. Zozeer zelfs dat wij, dankzij de rusticiteit van de plant, in staat zijn een tomaat zonder residuen te telen. De behandelingen worden tot het essentiële beperkt en op basis van de resulterende multiresidu-analyse kunnen wij ons beroemen op het label (zie onderstaande foto).” 

“Onze handelspartners stellen de kenmerken zeer op prijs. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de helderrode, aantrekkelijk gevormde tomaat met de typische kuiltjes (foto hieronder). De wortelstok is robuust en zorgt ervoor dat de tomaat na de oogst perfect en aantrekkelijk blijft.”

Datterino SV1201TC

“Onze teelt strekt zich vandaag uit over 10 hectare in beschermde structuren, waarvan twee met een substraattechniek. Jaarlijks telen we ongeveer 100 ton en dit is uitsluitend gebaseerd op de teelt van datterino tomaten van hoge kwaliteit.” 

De verwerking van de gewassen vindt intern plaats, in een faciliteit van ongeveer 500 vierkante meter, met 10 volledig operationele stations voor de selectie en verpakking.

“De datterino tomaat leent zich voor een breed scala aan consumpties, waaronder als snack. Deze trend verhoogt niet alleen de waarde van het gewas, maar het maakt de jongere generaties in Europa ook bewuster van gezond en goed voedsel. Kortom, een vrolijk en smakelijk contrast met junkfood.”

“De datterino maakt momenteel een vrij interessante commerciële fase door. De telersprijzen over het hele seizoen hebben een gemiddelde van €2,20 per kg bereikt. Dankzij de hoge kwaliteit van onze tomaten is het ons gelukt een hogere prijs te krijgen”, besluit Ottone.

Voor meer informatie:
Giuseppe Ottone
Az. Agr. Ottone
+ 39 3331192700
giuseppe.ottone@tin.it 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven