's Werelds grootste tropische kas te zien op architectuurbeurs in Venetië

Tijdens de dit jaar gehouden tweejaarlijkse architectuurbeurs van Venetië krijgen bezoekers de kans om een eerste kijkje te nemen in Tropicalia, 's werelds grootste tropische kas onder een enkel koepeldak. 'Tropicalia– architecture, materials, innovative systems' werd samengesteld door Alessandro Possati, directeur van Zuecca projects, en Thomas Coldefy, architect en voorzitter van Coldefy, het bedrijf achter het ambitieuze project.

Tropicalia is ontworpen door Coldefy & Zssociés en wordt volgens planning in 2024 gebouwd aan de Côte d’Opale in Frankrijk. De immens grote kas wil bezoekers onderdompelen in een tropische omgeving van 20.000 m2, met een koepeldak dat 35 meter hoog ligt. Een indoor geventileerde temperatuur van 26°C creëert een uitstekende omgeving voor diverse vogels, vlinders, vissen, reptielen en exotische planten, fauna en flora.

De kasstructuur is zo ontworpen dat deze past bij de omgeving door de afwezigheid van intern dragende pilaren. Een dubbele koepel zou een optimale thermische isolatie bieden en het gebouw zal qua energie volledig zelfvoorzienend worden. Alle warmte die door de kas wordt geproduceerd wordt gerecycled en opgeslagen. De overtollige energie wordt via een warmtenetwerk geëxporteerd naar andere gebouwen en omliggende bedrijven.

Bron: www.designboom.com.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven