Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

''Nutri-Score mag niet aangepast worden vanwege commerciële redenen''

De Nutri-Score mag niet aangepast worden om commerciƫle redenen heeft de Consumentenbond aangegeven in een brief aan staatssecretaris Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Besluiten omtrent de Nutri-score moeten duidelijk, transparant en wetenschappelijk zijn.

De Consumentenbond stelt samen met de Europese consumentenorganisatie BEUC dat aanpassingen aan de berekeningsmethode en de eventuele invoering van uitzonderingen voor bepaalde voedingsproducten, moeten worden genomen op basis van wetenschappelijke redenen.

Wijzigingen zijn alleen mogelijk als dit in het belang van de volksgezondheid is. Wijzigingen vanwege commerciƫle redenen moeten uitgesloten worden. Het is daarom essentieel dat besluiten over aanpassingen, die door de stuurgroep worden genomen, alleen genomen worden op basis van evaluaties en conclusies van de wetenschappelijke commissie, stellen de consumentenorganisaties.

Om de sterke wetenschappelijke basis van Nutri-Score te behouden, mogen toekomstige beslissingen over wijzigingen dus nooit in strijd zijn met de conclusies van de wetenschappelijke commissie. Deze conclusies en besluiten moeten openbaar worden gepubliceerd. De leden van de commissie moeten ook de bevoegdheid krijgen om proactief elk aspect van de Nutri-Score te onderzoeken dat zij relevant achten voor de voortdurende ontwikkelingen verbetering van het logo.

Klik hier voor de brief van de consumentenbond aan het ministerie voor VWS

Bron: Consumentenbond

 

Publicatiedatum: