Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Albert Voogd vertrekt als CEO van Detailresult

Albert Voogd vertrekt per 1 juli als CEO van Detailresult. Aanleiding is een wijziging in het aansturen van supermarktketens Dirk en Dekamarkt. Door deze verandering zal de operationele en commerciële aansturing van DekaMarkt en Dirk niet meer centraal, maar volledig vanuit beide winkelformules gaan plaatsvinden. De aandeelhouders van DRG beogen zo de formules meer onderscheidend te positioneren. Bart Oprel, CFO van DRG, zal hiermee enig bestuurder van DRG worden.

“Onder leiding van Albert Voogd zijn grote stappen gezet in het scherper neerzetten van de beide formules: discount voor Dirk en fullservice voor DekaMarkt. Om deze kenmerken nog beter tot hun recht te laten komen, is besloten de operationele en commerciële aansturing binnen DRG nu direct bij de formules neer te leggen. In verband met deze gewijzigde aansturing, zal Albert Voogd aftreden als CEO van DRG. Wij zijn hem dankbaar voor de bijdrage die hij de afgelopen twee jaar heeft geleverd aan de groei en ontwikkeling van de onderneming, waarmee hij een stevige basis heeft neergezet voor de toekomst.” aldus Cees van Rijn, voorzitter van de Raad van Commissarissen.

Bij de opzet van DRG in 2008 was het uitgangspunt de krachtenbundeling van twee familiebedrijven. Door deze krachtenbundeling is een versterkt profiel in de markt ontstaan, en heeft de organisatie kunnen profiteren van significante schaal- en synergievoordelen. Tegelijkertijd blijkt het in de huidige markt lastig om de unieke kenmerken van beide formules maximaal tot hun recht te laten komen door de centrale aansturing binnen de organisatie.

Door een directere aansturing van de formules kunnen zij naar verwachting scherper opereren en sneller reageren op veranderingen in de markt. Door ook commercie onder te brengen bij de winkelformules binnen DRG, kunnen beide formules een eigen koers gaan varen op het gebied van assortimentsmanagement en prijsbepaling. Hierdoor wordt meer onderscheidend vermogen van de formules gecreëerd, terwijl de schaal- en synergievoordelen van DRG voor de formules behouden blijven.

De beoogde wijzigingen aan de organisatie zullen deze zomer hun beslag krijgen.

Bron: Detailresult

Publicatiedatum: