Goede prijzen en kwaliteit in teelt Marisolaardbei

De oogst van het aardbeienras Marisol is momenteel in volle gang. Teler Francesco Polito uit het Italiaanse Calibrië verwacht zelfs in juni nog goede resultaten te zien van het ras. De aardbeien komen het best tot hun recht bij lage bemestingsdoses. 

"De hardheid van het vruchtvlees en de hoge brix behoren tot de belangrijkste kenmerken van het ras. Ik teel buiten en ben zeer tevreden met de oogst. Door de weersomstandigheden was er op de markten niet heel veel aanbod en daardoor waren de prijzen goed. Ook was er soms sprake van een daling van de prijzen, de Marisol aardbeien zijn kwalitatief gezien goed en dat weten de consumenten.”

In Calabrië wordt de Marisol-aardbei vooral aan de kust geteeld. Sommige telers bevinden zich daarnaast ook op grote hoogte en oogsten midden in de zomermaanden.

“Tot 20 april hadden we te maken met lage temperaturen en regen die de rijping beperkten. Nu zijn we gelukkig weer teruggekeerd naar wat normaal is voor deze periode. We zijn zeer tevreden over de consistentie, kleur en smaak van wat we oogsten. Onze aanplant is in substraat en het ras is zeer geschikt voor deze teelttechniek.”

Lucia Leuzzi uit Scanzano Ionico is sinds november bezig met de oogst van Fortuna54, en sinds januari ook met die van de Marisol. “De oogst gaat gestaag door en we zijn in alle opzichten tevreden. Marisol heeft ons ook dit jaar niet teleurgesteld.”

Het bedrijf van Leuzzi heeft geïnvesteerd in het vroege Fortuna 54-ras, met een oogst die loopt van half november tot maart/april, en in Marisol voor de Premium-lijn, met een oogst van eind januari tot juni.

Marisol, dat exclusief door Viveros California op de markt wordt gebracht, is een ras dat al meer dan 7 jaar aanwezig is in Italië en een goede mogelijkheid vormt binnen de Italiaanse aardbeienteelt. Het ras wordt vooral in Basilicata geteeld, maar sinds enkele jaren ook in Calabrië, Sicilië, Apulië en Lazio.

“Het is een gewas dat opvalt en dat de hele toeleveringsketen tevreden stelt. De prijzen zijn behoorlijk goed en dat stelt ons in staat de toekomst met optimisme tegemoet te zien”, besluit Leuzzi.

Voor meer informatie:
Marco Magnani
+39 335 8250118
marcomiasas@gmail.com  
www.viveroscalifornia.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven