Aan tropisch klimaat aangepast kassenproject gerealiseerd in Nigeria

"Een van onze laatste projecten bestaat uit meer dan 200 kassen in Nigeria, die speciaal zijn aangepast aan de teelt in een warm klimaat. In tropische gebieden, waar de luchtvochtigheid hoog is, ontwerpen we de kas met het oog op een maximale ventilatie." Aan het woord is Iñaki Vaquero van de Spaanse kassenbouwer MSC Invernaderos

Projectontwikkeling
Ondanks de sterke reisbeperkingen als gevolg van Covid-19 gaat het bedrijf door met de ontwikkeling van projecten in Afrika met hun nieuwste installatie van tropische kassen. Dit laatste project bestaat uit meer dan 200 kassen in Nigeria, speciaal aangepast voor de teelt van tomaat, peper en paprika in een warm klimaat.

Iñaki: "Ons technische team is de afgelopen maanden verschillende keren afgereisd om onze klanten verder van dienst te zijn, met teelttrainingen voor het lokale personeel. Dit nieuwste kassenproject is weer een voorbeeld van onze betrokkenheid bij tuinbouwontwikkeling in Afrika, het verbeteren van werkgelegenheid, opleiding en duurzaamheid in deze regio."

Nieuwe technologieën testen
MSC wil het ontwerp van hun kassen voortdurend verbeteren door nieuwe technologieën te testen. "Om dit te doen, hebben we een investering gedaan om verschillende technische opties te testen op locaties met verschillende weersomstandigheden binnen het land. De resultaten stellen ons in staat om de impact op investerings- en teeltniveau van de verschillende technische ontwerpen te bestuderen."

Voor meer informatie:
Grupo MSC
+34 954 129 138
msc@grupomsc.com
grupomsc.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven