Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Madar Farms gaat voor meer lokale teelt in VAE

Madar Farms is dit jaar gaan samenwerken met IGS om de voedselzekerheid in het Midden-Oosten te verbeteren. "Elke dag werken we aan het bereiken van onze visie en het vestigen van de VAE als een wereldwijde AgTech leider," vertelt Abdulaziz AlMulla, oprichter en CEO van Madar Farms op. "We zijn blij om samen te werken met IGS. We willen een blijvende verandering teweegbrengen door het verstrekken van een holistische benadering van duurzaamheid." 

Tomaten onder LED
Madar Farms wil tegen het einde van dit jaar een overdekte tomatenkwekerij op commerciële schaal exploiteren, waar uitsluitend LEDs worden gebruikt om tomaten te telen. De 5000 m2 grote faciliteit zal worden gevestigd in de Khalifa Industrial Zone Abu Dhabi, waar Madar Farms verwacht tot 1 ton tomaten per dag te kunnen telen. Naast tomaten zal de faciliteit ook de teelt van microgreens kunnen verdrievoudigen. "Het is een mijlpaal voor ons, omdat we ons aanbod en onze aanwezigheid in de VAE aanzienlijk kunnen vergroten," zegt Abdulaziz.

Hoewel 90 procent van het voedsel in het land wordt geïmporteerd, slaan supermarkten en restaurants steeds meer lokaal geteelde versproducten in en gebruiken ze die ook. "We zien nu al de impact van indoor farming in de VAE," zegt Abdulaziz. "Het laat zien dat de VAE de goede kant op gaat met het oplossen van de voedsel- en waterproblemen. We zijn verheugd om deel uit te maken van het bieden van de oplossing en het veranderen van het tuinbouwlandschap in de VAE en in de hele regio."

Voedselzekerheid aanpakken
"Elke dag bieden we een holistische benadering van duurzaamheid door te helpen bij het aanpakken van de uitdagingen op het gebied van voedsel- en waterzekerheid in de VAE en de het Midden-Oosten. Omdat we gevestigd zijn in de VAE met een heet klimaat en weinig neerslag, is het een enorme uitdaging om traditionele tuinbouwmethoden te gebruiken om gewassen te verbouwen."

Hij legt uit dat dit de reden is waarom Madar Farms gebruikmaakt van CEA-technologie (Controlled Enviroment Agriculture, oftewel technisch ondersteund binnen telen) en andere tuinbouwtechnieken, zoals vertical farming. Het hele jaar door kunnen telen in een gecontroleerde omgeving is van cruciaal belang om uitdagingen op het gebied van voedselzekerheid aan te pakken, vooral gezien het feit dat 90% van het voedsel in de VAE wordt geïmporteerd. "Belangrijker nog, het is een stap vooruit voor de mensen in de VAE om te genieten van lokale kwaliteitsproducten. We weten dat de wereldbevolking de komende jaren aanzienlijk zal groeien en AgTech is de oplossing die kan helpen om aan de eisen van de voedselvoorziening te voldoen", voegt Abdulaziz eraan toe.

Nieuwe O&O-faciliteit
Abdulaziz zegt dat het werk van Madar Farms altijd is afgestemd op de doelstellingen van de overheid. Het bedrijf werkt daarom nauw samen met de bredere voedingsindustrie om te helpen aan de vraag van de voedselvoorziening te voldoen. "Wij geloven sterk in O&O, daarom bouwen wij een nieuwe onderzoeks- en ontwikkelingsfaciliteit waar wij de productie-output kunnen kwantificeren afgezet tegen de milieu-inputs (water en elektriciteit)."

Aangezien O&O een kernonderdeel is van Madar Farms, bevestigt Abdulaziz dat het bedrijf geen voorstander is van één teeltmethode, maar ook andere methoden gebruikt die hen in staat stellen het hele jaar door te telen, ongeacht het klimaat. "Het is van cruciaal belang dat we elke dag kunnen zorgen voor een continue aanvoer van voedzaam voedsel."

Schoolprogramma
"Als Madar Farms begrijpen we dat we een verantwoordelijkheid hebben om mensen bewust te maken van wat we doen. Op deze manier kunnen we helpen om mensen te informeren dat het kiezen van in de VAE geteelde versproducten een duurzamere keuze is dan geïmporteerde producten," merkt Abdulaziz op.

Educatie en betrokkenheid van de gemeenschap is daarom een kernactiviteit, zoals blijkt uit het 'Sustainable Futures'-programma van Madar Farms. Volgens de CEO van het bedrijf biedt het de mogelijkheid aan studenten uit de VAE om het 'hoe' en het 'waarom' van agritechnologie te verkennen. "Tegelijkertijd geeft het de volgende generatie ook het bewustzijn, de kennis en de vaardigheden om een duurzame toekomst voor iedereen te creëren."

Voor meer informatie:
Madar Farms 
+971 (0) 43311908
info@madarfarms.co 
www.madarfarms.co 

Publicatiedatum: