Blackmore Company levert trays van 90% gerecycled plastic

Hoewel de tuinbouwsector al lang gebruikmaakt van plastic voor trays en potten, heeft de consument die aandringt op milieuvriendelijkheid sommige bedrijven ertoe gebracht hun bedrijfsmodellen te heroverwegen om hun koolstofvoetafdruk te verkleinen. Blackmore Company, een leverancier van systemen en apparatuur voor de commerciële tuinbouw in Michigan, was zijn tijd ver vooruit en begon meer dan tien jaar geleden met het recyclen en hergebruiken van zijn plastic. Dit familiebedrijf, dat in 1966 werd opgericht, heeft altijd gezocht naar slimme, eenvoudige oplossingen voor hun klanten.

Bij het oppakken van de uitdaging van het recyclen van plastic, wist Scott Blackmore, derde generatie-eigenaar, dat hij een kanaal voor klanten tot stand moest brengen om hun trays te recyclen. Om het financieel duurzaam te maken, moest hij ook een manier bedenken om dat plastic opnieuw te gebruiken en de hoeveelheid nieuw plastic te verminderen. Hij was succesvol. Vandaag recyclet Blackmore gebruikte trays van deelnemende klanten en hergebruikt ze voor hun productieprocessen. Door dit post-consumer plastic te combineren met post-industriële plastics, bestaan hun trays nu tot 90% uit gerecyclede plastics.

Lars Jensen, verkoopdirecteur bij Blackmore Company, erkent dat het recyclen en hergebruiken van plastic slechts een deel is van de weg naar netto nul en hun volgende stap bij Blackmore is om zich te richten op het verminderen van de totale hoeveelheid plastic die in het systeem wordt gebracht. Om hiervoor een alomvattende oplossing te ontwikkelen, werken ze samen met  Kate Santos, een botanisch expert en consultant in de tuinbouwsector. Santos: "De samenwerking met het Blackmore-team is de kans om deel uit te maken van een belangrijke evolutie voor hun bedrijf en onze sector. Blackmore heeft gekozen voor een holistische benadering van de plasticuitdaging door de circulariteit van het systeem en zijn producten te verbeteren. De stappen die ze meer dan 10 jaar geleden hebben gezet, hebben hen goed gepositioneerd voor waar ze nu verder moeten gaan."

Waar wil Blackmore zich vervolgens op richten? Een meer circulair alternatief voor de plastic pot. Uit een onderzoek in 2019 bleek dat slechts 9% van het geproduceerde plastic afval werd gerecycled. 

Blackmore stelt een geïntegreerde oplossing voor onder de naam Air Tray Technologies die de hoeveelheid plastic in het groothandelsproductiesysteem vermindert, de circulariteit van hun producten verhoogt door ze binnen de groothandelsstroom te houden, de productie lokaal brengt en de productie-efficiëntie voor telers optimaliseert. Air Tray Technologies combineert Blackmore's recente Air Tray ontwikkelingen met innovaties, zoals de Ellepot, om een alternatief te bieden voor de plastic pot. Blackmore is van plan om een aanvullende verpakkingsoplossing voor de retail aan te bieden die de hoeveelheid plastic die naar de retail gaat met 95% vermindert. De eerste prototypes zijn deze zomer te zien op Cultivate.

Air Tray rekken tillen planten op om de luchtstroom naar de wortels te vergroten, het risico van ziekteoverdracht te minimaliseren en het transport efficiënter te maken.

Air Tray van Blackmore Company met een buxus geworteld in een 100mm Ellepot. De goed vertakte wortels zijn een resultaat van de luchtwortelgroei die door het gepatenteerde tray-ontwerp wordt bereikt.

Milieuvriendelijk
Lars: "We nodigen de sector uit om te komen kijken waar we mee bezig zijn. Onze strategie om plastic afval te verminderen is niet alleen duurzaam, maar ook financieel gunstig. Door afval te verminderen, kun je ook kosten besparen. Vraag ons hoe."

Ziet Blackmore plastic voor altijd in de groothandelsstroom blijven? Niet per se. Er zijn verschillende ontwikkelingen op het gebied van biopolymeren die ze in de gaten houden en die het materiaal van de toekomst zouden kunnen zijn. Maar voordat ze die sprong wagen, zullen ze eerst de volledige levenscyclus van het materiaal moeten begrijpen en de infrastructuur die beschikbaar is om het te bewerken. Voorlopig zal Blackmore blijven doen waar ze goed in zijn. "Focussen op het ontwikkelen van slimme, eenvoudige en duurzame oplossingen voor onze klanten en de sector."

Voor meer informatie:
Blackmore Company
info@blackmoreco.com
www.blackmoreco.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven