Subsidies voor arbeidsmarktplannen glastuinbouw

De sectorcommissie glastuinbouw van Colland Arbeidsmarkt heeft twee door de ondernemerswerkgroep Arbeidsmarkt en Onderwijs van Glastuinbouw Nederland ingediende subsidieaanvragen goedgekeurd. Het gaat om de projecten: Masterplan Internationale Werknemers en Verbinden HBO- en WO-talent aan de Food en Flower industrie, zo deelt Glastuinbouw Nederland. 
 
Het doel van het masterplan is om glastuinbouwondernemers nog bewuster te maken van hun verantwoordelijkheden richting internationale werknemers. Glastuinbouw Nederland wil ondernemers stimuleren deze zorgplichten na te komen en dit - met de handvatten die zij hiervoor krijgen - uit te dragen naar de samenleving. Het gaat om een driejarige subsidieaanvraag, waarbij jaarlijks een projectplan wordt ingediend met een bijbehorende subsidie. Er is voor 2021 een subsidie toegekend van € 245.000.

Verbinden HBO- en WO-talent
De tweede aanvraag voor subsidie is een project dat Horti Heroes bij de Ondernemerswerkgroep Arbeidsmarkt en Onderwijs van Glastuinbouw Nederland onder de aandacht heeft gebracht. De ondernemersgroep beoordeelde de plannen en concludeerde dat het verbinden van HBO- en WO-talent aan de Food en Flower industrie goed past bij de speerpunten van de Human Capital Agenda van Glastuinbouw Nederland.

Dit plan richt zich op hoger opgeleide talenten met expertise op commercieel, technisch of logistiek vlak, of met kennis op het gebied van R&D, HR, IT, projectmanagement, data science of productontwikkeling. De glastuinbouwsector moet niet alleen de nadruk leggen op verbinding met het ‘groene onderwijs’, maar nadrukkelijk ook met het ‘grijze onderwijs’. Dit project voorziet daar in.

Voor dit project is € 10.000 subsidie aangevraagd en verkregen.
Formeel moet het bestuur van Colland Arbeidsmarkt de besluiten van de sectorcommissie nog bevestigen. Maar dit geeft een belangrijke zet in die richting, zo geven de beleidsspecialisten van Glastuinbouw Nederland, Jacqueline Kroon en Peter Loef, aan in het bericht op de website van de brancheorganisatie.

Samenwerking
Eerder toegekende en door Colland Arbeidsmarkt gesteunde aanvragen door Glastuinbouw Nederland zijn onder andere Go Go Greenhouse, Glastuinbouw als Tussenjaar, Vlog uit de Kas, Hybride leren SOB Oostland, Kasgroeit, de Werkgeverslijn land en tuinbouw, Stigas, het Agrarisch Keurmerk Flexwonen en Gezond Beleid. 

Bron: Glastuinbouw Nederland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven