Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Francois Duvenage, CAN-Agri, over gepatenteerde vertical farms

"We zijn ervan overtuigd dat de tijd rijp is voor innovatieve technologieën"

"De extreme Afrikaanse weersomstandigheden maken deze markt een perfecte kandidaat voor gecontroleerde omgevingsgroei," zegt Francois Duvenage, R&D-onderzoeker bij CAN Agri. "Van natte tropische tot extreme woestijnomstandigheden, het betekent vooral dat we Afrikaanse landen in staat kunnen stellen hun producten succesvol te telen en een verkoopbaar product te verkopen."

Francois zegt dat het bedrijf betrokken is bij twee interessante projecten, een die dit jaar van start gaat in Namibië en een andere op basis van een internationale samenwerking. Volgens Francois richt het bedrijf zich niet alleen op Afrika, maar ook op regio's als Eurazië en Noord-Amerika.


Francois Duvenage

Waardepropositie
CAN-Agri heeft een veelzijdige oplossing ontwikkeld om ervoor te zorgen dat de klanten over de hele linie worden ondersteund bij de succesvolle ingebruikname en het onderhoud van een hybride vertical farm van CAN-Agri. "Onze aanpak bestaat uit zes fasen, waarbij er in elke fase wordt gezorgd dat er aan de eisen van de klant wordt voldaan door middel van gedetailleerde overlegovereenkomsten," zegt Francois.  

"We zijn ervan overtuigd dat de tijd rijp is om innovatieve technologieën te gebruiken voor een verantwoordelijke en efficiënte voedselproductie, die de uitdagingen en behoeftes van de komende jaren aan kan," zegt Francois.

De operationele procedure van CAN-Agri heeft als voordeel dat een farmunit flexibel is qua ontwerp en geschaald kan worden naar de behoeftes van de klant. De verticale towerunits verbeteren het hele jaar door de kwaliteit en kwantiteit van het product. Er worden dagelijks verse producten geoogst en nieuwe zaailingen geplant en samen vormt dit een dagelijkse productiecyclus.

Komende projecten
Sinds eind april de reisbeperkingen afnamen heeft CAN Agri bezoek gehad van zowel diplomaten als private investeerders uit verschillende Afrikaanse landen. De geïnteresseerde partijen zijn nu bezig met onderhandelingen en volgens Francois denkt het bedrijf dat er in deze landen ook projecten van start zullen gaan. De verwachting is dat deze maand de eerste constructie van een CAN-Agri-kas start in Namibië.

Dit jaar werkt CAN-Agri nauw samen met een grote retailer aan de ontwikkeling van een nieuwe markt, om de vraag en het aanbod van de slaproductie te versterken. "De verkopen aan private markten draaien nu op volle capaciteit. Onze lange houdbaarheid, no-wash-techniek en schone producten van uitstekende kwaliteit worden door al onze klanten geprezen, de vraag neemt nog dagelijks toe."

Hybride voordelen
Volgens Francois biedt de gepatenteerde technologie van het bedrijf een onnavolgbare, schaalbare en commercieel levensvatbare teeltoplossing op basis van wetenschappelijk onderzoek en betrouwbare gegevens. Het bedrijf heeft een innovatief hybride teeltsysteem ontworpen. Op deze manier kunnen ze kennis delen en technische ondersteuning bieden aan hun klanten wereldwijd, zodat zij een succesvol teeltbedrijf kunnen hebben. "We bewijzen keer op keer dat de opbrengsten met ons systeem beter zijn, door onze verbeterde methodes."

Vanaf nu maakt het bedrijf geen gebruik meer van extra belichting. "We hebben uitgebreide onderzoeken gedaan naar de implementatie van belichting, in combinatie met de installatie en uitvoering ervan, voornamelijk voor gebruik in andere delen van de wereld met minder zonuren. In het zonnige Zuid-Afrika is het momenteel niet nodig om extra belichting toe te voegen omdat er voldoende zonlicht beschikbaar is voor de planten," zegt Francois.

Op het gebied van kostenefficiënte teelt heeft het bedrijf gekeken naar een aantal beperkende factoren en gezocht naar oplossingen. "We blijven doorlopend onderzoek doen naar specifieke onderdelen van het teeltproces. We hebben een testfaciliteit op commerciële schaal, CAN-AGRI Greenhouse RSA, en blijven empirische gegevens produceren en opnemen ter ondersteuning van ons model."

Voor meer informatie:
Francois Duvenage, R&D plant propagationist
CAN-Agri
info@can-agri.com  
can-agri.com  

Publicatiedatum: