Britten willen met onderzoek irrigatie in vertical farm optimaliseren

LettUs Grow, een leverancier van indoor farmingtechnologie in Bristol, is een samenwerking aangegaan met Harper Adams University om verschillende technologieën en irrigatiesystemen uit te proberen binnen kassen en vertical farms.

Deze langdurige samenwerking, die het grootste deel van 2021 in beslag neemt, onderzoekt de impact op het milieu en vergelijkt gegevens uit twee irrigatiesystemen, aeroponics en hydroponics, in verschillende omgevingen: een aeroponic vertical farm en kas en een kas voor teelt op water

Een van de belangrijkste onderdelen van het onderzoek focust op de vraag of een toename in energieverbruik in balans is met een toename van de productiviteit. Alhoewel de technologie kan worden ingezet voor de teelt van een groot aantal gewassen, richt het onderzoek zich op boerenkool en erwtenscheuten, waarbij er twee groeicycli zijn per gewas, per seizoen.

Ostara
LettUs Grow specialiseert zich in sproeivrije aeroponics, laag onderhoud en een gebruiksvriendelijk systeem dat de productiviteit optimaliseert. Het bedrijf heeft Ostara ontwikkeld, slimme software voor het bestuur en beheer van een teeltbedrijf, dat ook zal worden gebruikt in het onderzoek. Ostara kan worden gebruikt voor op maat gemaakte belichting, irrigatie, de levering van voedingsstoffen en de omgeving van de specifieke gewassen binnen hetzelfde bedrijf. Ook kan het systeem een groot aantal gegevens verzamelen om de productiviteit en efficiëntie te verbeteren.

LettUs Grow is ervan overtuigd dat de toepassing van hun geavanceerde technologieën boven vertical farms kan uitstijgen en nog meer impact kunnen hebben. "Onze voedselketen moet gediversifieerd worden om productiviteit en stabiliteit te bereiken. Dit betekent dat de voordelen van nieuwe technologieën geoptimaliseerd moeten worden in verschillende tuinbouwomgevingen. De geavanceerde kassector is een belangrijke bron van de moderne voedselproductie en staat aan het begin van een nieuwe, interessante groeifase waarin voldaan moet worden aan de wereldwijde doelen voor productie en duurzaamheid. We willen deze sector ondersteunen richting grotere en duurzamere groei," zegt mede-oprichter en directeur van LettUs Grow, Charlie Guy. "Er is veel potentieel om de vertical farmingtechnologie te integreren in kassen. Dit kan leiden tot meer controle en betere groeiratio's en kan er geprofiteerd worden van het natuurlijke zonlicht om het energieverbruik te verlagen."

Voor meer informatie:
LettUs Grow
info@lettusgrow.com 
lettusgrow.com
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven