Kwekerij Stannuco wint waterprijs

"Positieve impact op de kwaliteit van de eindproducten dankzij desinfectie"

In de afgelopen 5 jaar heeft kwekerij Stannuco een sterke vooruitgang van de vitaliteit van de gewassen kunnen vaststellen. De algemene hygiëne van het bedrijf is zeer goed en daarnaast wezen uitgebreide wateranalyses uit dat de waterkwaliteit van het allerhoogste niveau was. Met die prestaties winnen ze de Huwa-San waterkwaliteit-cup 2020 in de categorie groenteteelt. 

Naar jaarlijkse gewoonte werden begin dit jaar de Huwa-San waterkwaliteit-cups 2020 uitgereikt door Roam Technology. De producent van het wereldwijd bekende desinfectiemiddel Huwa-San reikt deze prijzen uit aan haar klanten die het best scoren op vlak van waterkwaliteit. De voorgaande jaren werden de winnaars telkens uit Nederland gekozen, maar dit jaar kwamen voor het eerst klanten uit de hele BeNeLux in aanmerking. Bij het bepalen van de winnaars werd er naast de waterkwaliteit ook rekening gehouden met enkele andere parameters zoals percentage van oogstuitval, teeltresultaten en algemene kwaliteit van de eindproducten. Dit jaar werden er twee prijzen uitgereikt: één voor de beste waterkwaliteit in de groenteteelt en één voor de beste waterkwaliteit in de sierteelt.

Categorie groenteteelt: winnaar Stannuco (BE)
 In de categorie groenteteelt ging de prijs naar paprika- en aubergine-kwekerij Stannuco, gelegen te Wommelgem (België). Zaakvoerders Steven Van Nuffelen en Kristof Schuddinck hebben 4 serres die samen een oppervlakte van 13 ha vormen.

Stannuco is het Huwa-San TR-50 desinfectiemiddel beginnen te gebruiken op aanraden van Guy Pluym (Sanac), en gebruikt het desinfectieproduct inmiddels 5 jaar. In die periode heeft het bedrijf een sterke vooruitgang van de vitaliteit van haar gewassen kunnen vaststellen. Het gebruik van Huwa-San heeft er een positieve impact op de kwaliteit van de eindproducten en op de teeltresultaten.

Stannuco wint de Huwa-San Waterkwaliteit-cup 2020 in het segment groenteteelt dankzij een zeer goede algemene hygiëne. Daarnaast wezen uitgebreide wateranalyses uit dat de waterkwaliteit van het allerhoogste niveau was, en bleek Stannuco ook op de andere parameters een uitmuntende score te behalen.

Steven Van Nuffelen (zaakvoerder Stannuco) en Jelle Vandenborne (Technical Sales BeNeLux Roam Technology).

Winnaar Groenteteelt Waterkwaliteit-cup 2019 – Alaerds Allegro
Omwille van de uitbraak van de corona-crisis begin 2020, zijn de aankondigingen van de winnaars van de Huwa-San Waterkwaliteit-cup 2019 wat op de achtergrond verzeild geraakt. Maar uitstel hoeft geen afstel te betekenen.

In de categorie groenteteelt ging de Huwa-San Waterkwaliteit-cup in 2019 naar komkommerkweker Alaerds Allegro, gelegen te Hegelsom (Nederland). Zaakvoerder Gerben Alaerds heeft op deze locatie twee kassen die samen een kweek-oppervlakte van 8 ha vormen. Het bedrijf gebruikt Huwa-San inmiddels 3 jaar en heeft de pathogenendruk in deze periode sterk zien dalen. Tijdens deze 3 jaar werd de waterkwaliteit over het gehele watersysteem periodiek gecontroleerd door Roam Technology. Alaerds Allegro won dankzij een zeer goede algemene hygiëne en dankzij topresultaten op gebied van waterkwaliteit.

Van links naar rechts: Jelle Vandenborne (Roam Technology) en Gerben Alaerds (zaakvoerder Alaerds Allegro).

Voor meer informatie:
Roam Technology NV
Geleenlaan 24
3600 Genk
+32 89 44 00 42
info@roamtechnology.com
www.roamtechnology.com 

 

 

SANAC
www.sanac.be
info@sanac.be 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven