Makkelijker planten opbinden valt in de smaak

Het internationale succes van Ideal Tutor, het door de SIA Sicilia Group gepatenteerde innovatieve begeleidingssysteem voor de glastuinbouw, houdt aan.

Het systeem vergemakkelijkt het opbinden van de planten, waardoor er grote tijdsbesparingen kunnen worden geboekt en een snelle verwijdering van de vegetatie aan het eind van de teeltfase mogelijk wordt. Het systeem wordt erg gewaardeerd en is veel gevraagd in een aantal belangrijke Europese glastuinbouwlanden, zo deelt Alessandro Avarino  van SIA Sicilia Group Srl hieronder. 

Alessandro Avarino

“In de loop van de tijd hebben de telers de technische en praktische eigenschappen van onze Ideal Tutor kunnen constateren. De arbeidstijd wordt verkort en de planten worden op de juiste wijze opgebonden. Dit bevordert de groei van de planten. Bovendien worden de arbeidsomstandigheden van arbeiders en landbouwers verbeterd, aangezien zij niet gedwongen worden om vele uren achtereen zware en oncomfortabele houdingen aan te nemen."

Er zijn slechts twee personen nodig om Ideal Tutor te installeren

Het opbinden van planten die in kassen worden gekweekt, gebeurt meestal door het enkel aanbinden van aflopende nylondraden, die op dezelfde afstand van het plantpatroon zijn aangebracht en waaraan de planten worden vastgehaakt. Deze techniek, die noodzakelijk is om een regelmatige ontwikkeling van de planten te verzekeren, vergt echter veel mankracht, en er zijn veel kosten mee gemoeid. Daarnaast vereist het verdere stabilisatie en moeten er in de loop der tijd herhalingen worden uitgevoerd. 

Ideal Tutor bestaat uit een structuur van polyethyleendraden die wordt gebruikt voor het opbinden van de meest voorkomende kasgewassen. Het systeem is zeer veelzijdig en wordt geleverd in verschillende oplossingen die betrekking hebben op onder andere de grootte van de draden, de afstanden tussen de verticale draden ten opzichte van de plantafstanden.

Het wordt geleverd met een assortiment haken, enkelvoudig of meervoudig, die worden gebruikt voor de bovenste verankering. Het systeem wordt geleverd in verpakte spoelen, die het mogelijk maken de totale hoogte en de onderlinge afstanden tussen de verticale draden vooraf te bepalen. Voor de installatie zijn slechts twee personen nodig.

Ideal Tutor Dinamico
“Naast het hierboven beschreven systeem is er het nieuwe Ideal Tutor Dinamico. Het gaat in wezen om hetzelfde systeem als hierboven beschreven, maar het is uitgerust met een modulair systeem waarmee er door middel van kleine insnijdingen meer kan worden bereikt. Een teler kan het gewas 30 tot 60 cm per module te laten zakken. De bewerking kan verschillende keren worden uitgevoerd, met de mogelijkheid om de groei van het gewas te verlagen en dus verder te ondersteunen. Op die manier kunnen we binnen dezelfde teelt de vegetatieve levensduur van de planten verlengen, waardoor hun productiviteit toeneemt, zonder dat dit lange reeksen van kosten voor het herplanten met zich meebrengt."

Voor meer informatie:
Alessandro Avarino
SIA Sicilia Group Srl
Via XXV Aprile, 42
97019 Vittoria - IT
+39 3345837641
siasiciliagroupsrl@gmail.com
www.siagroupsrl.it 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven