Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Plannen voor aquaponics-project in haven Oostende

Columbi Salmon wil in 2025 jaarlijks 12.000 ton zalm en 4000 ton sla oogsten op een locatie in de Belgische haven van Oostende. Kolbjørn Giskeødegård, CFO van deze startup, vertelde onlangs aan The Fish Site meer over hun kweeksysteem, waarom hij denkt dat de tijd rijp is voor de kweek van zalm in aquaponics en waarom hij de financiële wereld heeft ingeruild voor de teelt.

"Het was jarenlang ontzettend leuk werken voor Nordea, ik had een redelijke hoeveelheid vrijheid in mijn functie. Ik had daar waarschijnlijk tot aan mijn pensioen kunnen blijven, maar ik kwam op een punt waar ik de meeste problemen al eens voorbij had zien komen. De sectorrapporten en updates leken in een cirkeltje steeds opnieuw voorbij te komen," legt hij uit. Hij was 25 jaar lang hoofd visanalyse van de Noorse bank.

Maar te midden van de steeds bekendere circulaire trends van de conventionele zalmsector was er een onderdeel van de sector die zijn aandacht trok. "In de laatste twee of drie jaar kwam de zalmteelt aan land op als het meest interessante en verstorende onderdeel van de sector. Ik heb toen veel gesproken met spelers over hun plannen en rollen en licenties," zegt hij, terugkijkend.

Hij werd aangesproken door de combinatie van de ondernemersgeest van de RAS-pioniers en de ontwikkeling van verstorende nieuwe technologieën, die nodig waren zodat deze systemen geschikte zalm konden kweken voor de markt. En er was maar één bedrijf dat daar bovenuit sprong.

"Het was een groep mensen waar ik echt in geloofde, inclusief voormalige collega's, vier financiële collega's en vier collega's met een enorme kennis van de visteelt," legt hij uit.

Lees het volledige artikel op www.thefishsite.com.

Publicatiedatum: