Aardbeienirrigatieproject in Ethiopië breidt uit

Water Ways Technologies (Toronto, Canada) gaat een aardbeienirrigatieproject van bijna € 222.000 in Ethiopië uitbreiden tot een waarde van ongeveer € 316.000. Het irrigatieproject voor aardbeien beslaat een oppervlakte van 20 hectare kassen, waarbij gebruik wordt gemaakt van Israëlische druppelirrigatietechnologie.

Water Ways ondertekende de overeenkomsten met een volledige dochteronderneming van Midroc Ethiopia Investment Group, een van de grootste investeringsmaatschappijen die in Ethiopië actief is, na een succesvolle uitvoering van projecten die eerder in 2020 met de groep werden ondertekend.

Voor de uitbreiding wordt gebruik gemaakt van geavanceerde Israëlische technologie voor het watertoevoersysteem vanaf het Tanameer, het grootste meer in Ethiopië en de bron van de Blauwe Nijl.

Ohad Haber van Water Ways verklaarde: "We blijven sterke orders uit Ethiopië zien. Dit bewijst dat onze strategie om ons te richten op gewassen met een hogere waarde, zoals aardbeien, blauwe bessen en cannabis, ingang begint te vinden."

Voor meer informatie:
Water Ways Technologies
info@waterwt.com
www.water-ways-technologies.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven