Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Risico misboring aardwarmte goeddeels afdekbaar met EZ-subsidie

Bij een aardwarmteproject is er een kleine kans op misboring. Maar aangezien een boring zeer kostbaar is, kan een misboring grote financiële gevolgen hebben. Door gebruik te maken van de Regeling nationale EZ-subsidies – risico’s dekken voor aardwarmte, kortweg RNES Aardwarmte, is dit risico voor een groot deel af te dekken. De RNES regeling gaat in 2021 voor de 9e keer open.

Geen inhoudelijke wijzigingen in 2021
Op 1 april 2021 is de regeling Risico’s dekken voor aardwarmte (RNES Aardwarmte) voor de 9e keer open. Er zijn geen inhoudelijke verschillen met de openstelling in 2018, 2019 en 2020. Alle RVO aanvraagformulieren zijn hetzelfde.

Budget
Het budget voor de regeling is op 14 december 2020 gepubliceerd in de Staatscourant. Het beschikbare bedrag voor de 10e openstelling is € 66,6 miljoen.

Aanvragen
Investeerders in een aardwarmteproject kunnen een aanvraag indienen van 1 april 2021 tot en met 15 september 2021, 17.00 uur. U leest hier meer over de voorwaarden van deze regeling op de website van RVO.

Publicatiedatum: