Kasaardbeienseizoen Oekraïne laat gestart

Het Oekraïense kasaardbeienseizoen is twee weken later begonnendan in 2020, wat in lijn ligt met eerdere voorspellingen. Vorige week boden producenten uit de zuidelijke regio's van Oekraïne de eerste partijen aardbeien aan tegen gemiddeld 7,89 dollar/kg. In 2020 waren de prijzen voor de eerste aardbeien hetzelfde.

"Opmerkelijk is het feit dat de eerste aardbeien uit lokale kassen vorig jaar in de eerste tien dagen van april op de markt verschenen. En de belangrijkste reden voor de eerder voorspelde vertraging in het huidige oogstseizoen is de atypisch koude eerste helft van de lente dit jaar," vertelde onafhankelijk FAO-consultant Olexandr Khorev aan east-fruit.com.

Er is een duidelijke dynamiek van prijsdalingen in de eerste drie weken van vorig jaar. Op 23 april 2020 werden aardbeien in de groothandel verkocht tegen gemiddeld 2,59 $/kg. Later veranderde de marktsituatie echter drastisch. De koele meimaand met veel vorst in 2020 leidde ertoe dat meer dan de helft van de vroege en middelvroege van aardbeirassen in volle grond zijn gestorven.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven