David Kessler, Agrify:

"Als je in de hoogte gaat telen is er meer om te overwegen dan verticaliteit"

“Vertical farming technologie heeft zich echt geconcentreerd op het gebruik van de verticale ruimte," zegt David Kessler, Chief Science Officer bij Agrify. "Om dat te bereiken, wordt de klimaatbeheersing overgelaten aan de operator, die een systeem moet kiezen en het samenhangend moet integreren; dat is een grote uitdaging. Agrify heeft een geïntegreerde oplossing om verticaal telen mogelijk te maken zonder alle andere zaken zelf uit te hoeven zoeken." 

Het bedrijf uit Massachusetts ontwikkelde de Agrify Vertical Farming Unit (VFU), een stapelbare kweekkamer met diverse etages, ontworpen om opbrengst te verhogen en tegelijkertijd de oogstconsistentie en -kwaliteit te verbeteren. Een enkele unit heeft twee lagen en er kunnen drie units worden gestapeld om een totaal van zes lagen gewassen te krijgen.


David Kessler

Volgens David heeft de overgang naar hogere vertical farms de klimaatbeheersing lastiger gemaakt, omdat de hoge plantdichtheid de totale transpiratie verhoogt en de hoogte van het gebouw resulteert in verschillende lagen van luchttemperatuur. De Agrify VFU is een gesloten kweekkamer die op afstand gemonitord en bestuurd wordt, met behulp van Agrify's software. "Dit gesloten, klimaatgecontroleerde ontwerp biedt de teler een betere klimaatbeheersing en dat is een van de belangrijkste kenmerken waarmee de Agrify VFU zich onderscheidt van andere verticale stellingsystemen," zegt David.

Hoewel de VFU specifiek is ontworpen voor cannabis en hennep, begon Agrify eerst met de teelt van bladgroenten, waardoor het bedrijf volgens David veel ervaring kon opdoen met het optimaliseren van het klimaat om de productie te verhogen.

"Wanneer je bladgroenten kweekt zijn de winstmarges vrij klein, in tegenstelling tot hoogwaardige medicinale kruiden. Dat zorgde dat we scherp waren en het dwong ons experts te worden in het beheersen van het teeltklimaat, met een scherp oog voor de teeltkosten."

Slim ontwerp voor de veiligheid van de teler
Arbeidsveiligheid is een steeds belangrijker onderwerp in vertical farming, vooral in hoge installaties waar het werk handmatig wordt gedaan. Schaarliften zijn gebruikelijk in de tuinbouw, maar die kunnen gevaarlijk zijn bij volledig uitschuiven in krappe ruimtes.

Nu de vertical farmingsector de hoogtegrenzen opzoekt is het belangrijk dat de veiligheid van de werknemers prioriteit krijgt. Volgens David heeft Agrify bij het ontwerp van haar kweeksystemen rekening gehouden met de werknemers door een geïntegreerde loopbrug in het ontwerp van het systeem op te nemen en ervoor te zorgen dat de teeltsystemen stevig aan elkaar kunnen worden gekoppeld.

"Als je in de hoogte gaat telen, is het verplaatsen van al die biomassa veel werk en kan het de efficiëntie van de workflow verminderen, terwijl het risico voor werknemers toeneemt. Onze kweekkamers zijn ruwweg 1,2 bij 2,5 en ongeveer 2,9 meter hoog, en kunnen naast elkaar worden gestapeld, met een loopbrug ertussen. Dit geeft werknemers meer veiligheid en flexibiliteit om staand of zittend te werken," zegt David.

Automatisering in de Agrify VFU
Volgens David is de Agrify VFU geautomatiseerd om de irrigatie, bemesting, sanitaire processen, belichting, vochtigheidscontrole, enz. te regelen. Het VFU controlesysteem stelt telers ook in staat om ongeveer honderd datapunten per uur per kamer te verzamelen, minimaal 850.000 datapunten per jaar.

Softwarefuncties zorgen dat de teler vervolgens dagelijkse analyses uit kan voeren, zowel in als tussen de kamers. David legt uit dat de afgesloten kamers ook het verzamelen en gebruiken van data makkelijker maken, omdat telers verschillende teeltomstandigheden in verschillende kamers kunnen gebruiken en vervolgens de resultaten kunnen vergelijken om de beste teeltomstandigheden te bepalen.

In de toekomst wil Agrify camera's, kunstmatige intelligentie en machinaal leren in haar systemen gaan gebruiken om het consistent namaken van precieze omstandigheden en proactief gewasbeheer mogelijk te maken.

"Wij geloven dat de toekomst niet per se in autonome teelt ligt, maar in computergesteunde. Machine vision zal bijvoorbeeld 24/7 gewasmonitoring mogelijk maken in plaats van het gebruikelijke wekelijkse scouten voor plagen. Met onze software leggen we de gegevens vast en bieden we de tools om de data te analyseren en erop te reageren."

Voor meer informatie:
David Kessler, CSO
Agrify Corp.
David.kessler@agrify.com 
www.agrify.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven