Staalfabriek omgetoverd in kas voor slateelt

In het Amerikaanse Sparrows Point teelt Gothams Greens tegenwoordig in een omgebouwde staalfabriek. Vanuit de kas voorziet de teler supermarkten in de regio van versproducten, zoals bladgroenten en kruiden, terwijl er slechts een fractie van de natuurlijke hulpbronnen nodig is als bij de traditionele teeltmethodes.

Na het succes van hun eerste kassen in New York City, Chicago en Providence heeft Viraj Puri, directeur van Gotham Greens, zijn blik gericht op uitbreidingen in de Mid-Atlantische regio. Door die visie kwam het bedrijf terecht in de voormalige staalfabriek van Bethlehem in Sparrows Point, een industriële regio net buiten Baltimore.

Tegenwoordig staat op de locatie een kas Ook is het een plek voor economische ontwikkeling en lokale banen. Het bedrijf heeft meer dan 50 fulltime groene banen gecreëerd sinds 2020.

Door de samenwerking met USDA en door gebruik te maken van de Business & Industry Loan Guarantee, kon Gotham Greens een deel van de staalfabriek omtoveren en een duurzame kas bouwen waarin machine learning wordt ingezet en 100% hernieuwbare elektriciteit. De geavanceerde teeltmethodes gebruiken 95% minder water en 97% minder land, terwijl de opbrengst 35x hoger is dan die van conventionele vollegrondsteelt.

Voor meer informatie: 
U.S. Department of Agriculture
+1 202 720 2791
askusda@usda.gov 
www.usda.gov
 
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven