Amerikaanse kruidenteler wil over 15 jaar plasticvrij en CO²-neutraal zijn

Het Amerikaanse Edible Garden wil in 2030 volledig stoppen met het gebruik van plastic in hun toeleveringsketen en in 2035 het eerste kasteeltbedrijf zijn dat CO²-neutraal is.

Met een hoofdkantoor in Belvidere, New Jersey, heeft Edible Garden een netwerk van partners met daarin geavanceerde regionale kastelers in de hele VS, met wie ze samenwerken om op consistente en duurzame wijze USDA-gecertificeerde, biologische groenten en kruiden te telen, vrij van GGO, voor tientallen retailers, waaronder Wakefern/ShopRite, Meijer, Walmart, Target, Hannaford en Kroger. Onder de merkproducten van Edible Garden zijn onder andere levende en gesneden biologische groenten, salademixen en kruiden.

Edible Garden heeft een technologisch gestuurd model op basis van 'lokale teelt voor lokale consumptie', om het aantal voedselkilometers, voedselafval en de impact ervan op de opwarming van de aarde aanzienlijk te verlagen. Hun inspanningen hebben Edible Garden een plaats opgeleverd in de FoodTech500, de eerste wereldwijde lijst met toonaangevende bedrijven die voedsel, technologie en duurzaamheid combineren en is opgesteld door Forward Fooding.

Edible Garden is naar eigen zeggen ook een pionier op het gebied van milieuvriendelijke verpakkingen die de invloed op het milieu beperken en de groenten toch vers houden. Dit zijn onder andere gepatenteerde zelf-watergevende displays die de houdbaarheid verlengen en de hoeveelheid afval verkleinen, recyclebare zakken met zuurstofdoorlatende technologie die bederving voorkomen, en biologisch afbreekbare kruidenverpakkingen op basis van suikerriet.

Voor meer informatie:
Edible Garden
283 County Road 519
Belvidere, NJ 07823
+1 844 344 3727
www.ediblegarden.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven