Bio-paksoi van een goed grondje

Tholen - De laatste paksoi bij bio-teler Gert van Brakel uit Sint-Annaland is net de deur uit. Mooie, grote, zware biologische paksoi van een goed 'Zeeuws kleigrondje', zo liet de teler gisteravond op tv zien. Eerder dit voorjaar was namelijk de tv-ploeg van BinnensteBuiten bij Gert over de vloer. "Leuk om een keer mee te maken."


Beel uit de tv-uitzending. Bekijk hier het item van BinnensteBuiten in de kas bij Gert hier terug.

Komkommer
In de uitzending nam culinair expert Alain Caron ook een kijkje in de komkommerteelt bij Gert. De bio-teler wisselt namelijk de teelt van bladgewassen af met de teelt van (snack)komkommers.

Het bio-komkommerseizoen is in Nederland al even bezig. "Momenteel is de markt wat moeizamer", weet de teler die aangesloten is bij Nautilus Organic. "Spanje is nu nog volop op de markt. Maar dat trekt vaak over een tijdje wel weer bij."

Ook de laatste partijtjes sla zitten eraan te komen. In september gaat Gert weer paksoi poten. "Op die manier kunnen we in november weer oogsten. Laten we hopen dat de tv-kijker zich dan deze uitzending nog herinnert", lacht Gert.

Populaire paksoi
De markt voor biologische paksoi groeit licht. Wel is het nog zo dat vooral de 'bewuste bioklant' het product koopt in natuurvoedingswinkels en via biologische maaltijdboxen, zo vertelde Nautilus-verkoper Coert Lamers vorig jaar nog.

Corona heeft daarin niet echt verandering gebracht, al werd korte tijd vorig jaar wel volop bio-paksoi gehamsterd. Gert: "Vragen vanuit de retail krijgen we wel, alleen nog niet structureel, waardoor je nog niet je teeltplan erop kunt inrichten. Bij komkommer is dat al wel zo."

Voor meer informatie:
Nautilus Organic
www.nautilusorganic.nl 

Coert Lamers
clamers@nautilusorganic.nl  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven