Canadese teler gaat voor nog meer paprika's onder LED

Na de succesvolle oogst van de eerste in de winter geteelde paprika's in een kas met LED-belichting in Canada gaat teler Allegro Acres bovenop de 4 hectare op nog eens 8 hectare met belichting telen. Dat betekent dat Sollum Technologies er lampen mag gaan leveren. 

De beslissing volgt op Allegro's succesvolle teelt van rode, gele en oranje paprika's gedurende de afgelopen winter. Tijdens de eerste implementatie profiteerde de teler van de flexibiliteit die het cloud-gebaseerde serviceplatform van Sollum biedt om te experimenteren met verschillende lichtrecepten, opbrengsten te vergelijken, en de beste optie voor hun teelt te bepalen.

Gene Ingratta van Allegro Acres: “We kunnen niet alleen het recept personaliseren, maar we kunnen ook onze kasbelichting in realtime aanpassen aan de klimaatomstandigheden en onze observaties van de gewasgroei. Door onze paprikateelt op jaarbasis te verdelen, realiseerden we ons dat de mogelijkheden die de technologie van Sollum biedt een doorbraak voor ons zijn. We kijken ernaar uit om onze productie te verhogen dankzij Canadese technologie, waardoor we Canadezen het hele jaar door kunnen voorzien van verse, lokaal geteelde paprika's. Dit zijn spannende tijden voor Allegro."

Het project wordt ondersteund door het Greenhouse Competitiveness and Innovation Initiative, een kostenverdelingsprogramma dat wordt gefinancierd door de regering van Ontario en wordt uitgevoerd door de Agricultural Adaptation Council, namens het Ministerie van Landbouw, Voedsel en Plattelandszaken van Ontario (OMAFRA).

Voor meer informatie:
Sollum Technologies
sollumtechnologies.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven