Amerikaanse aquaponics-teler groeit sneller dan eigen sla

Vanaf route 196 lijkt Springworks Farm in het Amerikaanse Lisbon op de meeste andere teeltbedrijven in Maine in deze periode van het jaar: meer bruin dan groen, een gesloten bedrijf langs de kant van de weg, een aantal stoffige vrachtwagens op de rommelige parkeerplaats.

Maar schijn bedriegt. In de grote kas groeien niet alleen verschillende groene slasoorten in lange rijen, maar in een donkerdere, aangrenzende ruimte zwemmen tilapia actief rond in een tiental grote tanks. Het teeltbedrijf blijft in de winter gewoon actief, evenals tijdens andere bijzondere periodes.

Eerder deze maand kondigde het aquaponics-bedrijf aan dat ze uitbreidingsplannen hebben. In 2026 zal de kasruimte circa 50.000 m² groot worden. Het project neemt een aantal jaar in beslag, maar de eerste stap is al gezet met een kas van circa 4000 m², de derde van het bedrijf. Deze zal naar verwachting volgende maand in gebruik genomen worden en zal de hoeveelheid producten van het bedrijf verdriedubbelen.

Uitbreiding na uitbreiding
Covid-19 heeft veel nieuwe opdrachten opgeleverd voor Springworks, maar de uitbreiding stond voor die tijd al op de planning. De nieuwe kas van circa 4000 m², ontwikkeld door Priority Group, van Topsham, zal de hoeveelheid producten verdriedubbelen: biologische Romaine, bladsla, salademix en andere groenten. Ook zal de hoeveelheid geteelde tilapia verhoogd worden. Momenteel telen ze 60.000 pond tilapia per jaar. Hiermee worden nieuwe commerciële markten geopend.

Voor de kasuitbreiding van $ 4 miljoen ontving het bedrijf in augustus een subsidie van $ 300.000 van het Maine Technology Institute, onderdeel van het Maine Technology Asset Fund 2.5E, dat projecten ondersteunt die overeenkomen met de strategische, economische ontwikkelingsplannen en een belangrijke economische impact hebben, vooral in het landelijke Maine.

Bron: www.mainebiz.biz.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven