Oude armaturen van harte welkom in Wateringen

Tholen - “Het zijn nog steeds hele mooie, aluminium armaturen”, vertelt Rico van Selm van Elcinco terwijl hij naast een pallet ingesealde oude lampen staat. Wie met zoveel liefde over oude lampen spreekt, heeft er óf goede herinneringen aan óf is actief in het inzamelen en recyclen. Dat laatste is Elcinco. Bij het Wateringse bedrijf voorzien ze de komende tijd een flinke stroom aan oude generatie armaturen en daar weten ze wel raad mee.


Dit soort oude armaturen zijn na hun laatste branduren bij de teler prima te recyclen

“Voor ons is het zeker geen ‘afval’”, aldus Rico. “Die oude generatie HS2000 en vergelijkbare armaturen kunnen prima gerecycled worden. En daarom willen wij die armaturen graag opkopen.”

Makkelijk
De teler of installateur hoeft daar zelf nauwelijks naar om te kijken. Een telefoontje naar Wateringen is eigenlijk al genoeg om inzameling en recycling te regelen en te voorkomen dat bij vervangen van de lampen een bedrijf met de oude armaturen in de maag blijft zitten. “Wij leveren containers om de lampen in te verzamelen en komen de volle containers, of de pallets met daarop de ingesealde armaturen, op locatie ophalen. Eventueel leveren we zelfs heftrucks als dat nodig is.”

Voor de armaturen betaalt Elcinco de dagprijs. “Na aftrek van de kosten voor logistiek en transport is iedereen geholpen.” Klinkt simpel. “En dat is het ook”, bevestigt Rico, “maar desondanks is het goed het af en toe toch nog eens te laten weten. Zeker omdat recycling niet altijd het eerste is waaraan men denkt als er iets vervangen of gesloopt wordt.”

Rico en compagnon Marco Bulsing bij een container die Elcinco levert zodat telers makkelijk hun oude armaturen kunnen inzamelen voor recycling in Wateringen

Voor meer informatie:
Rico van Selm
Elcinco
+31 (0)174 44 22 17
info@elcinco.nl
www.elcincometaal.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven