Levende lading Koppert Biological Systems gaan duurzaam vliegen met KLM

Koppert Biological Systems en Air France KLM Martinair Cargo zijn een partnerschap aangegaan in het Sustainable Aviation Fuel Programma van de luchtvaartmaatschappij. Dit betekent dat voor geselecteerde vrachtvluchten met de land- en tuinbouwproducten van Koppert voor biologische bestrijding in het buitenland duurzame vliegtuigbrandstof (SAF) zal worden gebruikt. Koppert is de eerste vrachtvervoerder die deelneemt aan het SAF-programma. 

SAF is een vliegtuigbrandstof, gemaakt van hernieuwbare bronnen zoals spijsolie en duurzame vervangers van fossiele brandstoffen, die de CO₂-uitstoot met ten minste 75% verlaagt. SAF is gemaakt om te worden gemengd met conventionele fossiele brandstof en kan worden gebruikt in alle vliegtuigmotoren.


GertJan Roelands  (Sr, Vice President Sales & Distribution AF KLM Martinair Cargo) en René Koppert (Director, Koppert Biological Systems) 

Levende lading
De beslissing van het internationale bedrijf voor biologische gewasbescherming om deel te nemen aan het SAF-programma van AFKLMP Cargo maakt deel uit van haar duurzaamheidsdoelstelling om de CO₂-uitstoot tijdens het transport in 2030 met 50% te verminderen. Koppert's levende ladingen nuttige insecten, schimmels en andere microbiologische stoffen moeten met speciale zorg worden behandeld om hun internationale bestemmingen in goede gezondheid te bereiken voor de biologische bestrijding van plagen en ziekten in voedselgewassen, siergewassen en andere gewassen over de hele wereld. De biologische bestrijdingsproducten van Koppert bieden een duurzaam alternatief voor chemicaliën in de tuinbouw en landbouw.

Voorbeeld stellen
“We hebben een overeenkomst gesloten waarbij we voor een heel jaar duurzame vliegtuigbrandstof kopen die overeenkomt met een CO₂-reductie vergelijkbaar met de uitstoot van onze zendingen die AFKLMP vervoert naar onze belangrijkste markt, het Noord-Amerikaanse continent”, aldus Martijn van de Waarsenburg, Corporate Manager Supply Chain bij Koppert. “Het SAF-programma werkt op dezelfde manier als groene energie; SAF wordt eigenlijk niet gebruikt op de specifieke vluchten met onze zendingen, maar we nemen actief deel aan de totale brandstofpool van AFKLMP. Door deel te nemen aan het SAF-programma van AFKLMP neemt Koppert zijn verantwoordelijkheid voor meer duurzaamheid op het gebied van transport. We hopen een voorbeeld te stellen voor andere luchtvrachtagents en -vervoerders. Het gebruik van SAF is momenteel de meest doeltreffende oplossing om de ecologische voetafdruk van de luchtvaartsector te verkleinen. Samen kunnen we echt een verschil maken.”


V.l.n.r.: Frederik van de Ven – (Chief of staff, AF KLM Martinair Cargo) , Jasper Scherpenisse (Executive Officer, Koppert Biological Systems) , GertJan Roelands  (Sr, Vice President Sales & Distribution AF KLM Martinair Cargo), René Koppert (Director, Koppert Biological Systems) , Gerard Roelfzema  (Communicatie verantwoordelijke AF KLM Martinair Cargo) , Mirjam Scherer (Director Verticals – Global Head Specials), AF KLM Martinair Cargo),, Martijn van de Waarsenburg (Manager Global Supply Chain, Koppert Biological Systems) 

Voor meer informatie:
Koppert Biological Systems
info@koppert.com
www.koppert.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven