Watertank met volledige coating valt minder op in landschap

We zeggen niet snel dat iets niet zo mooi is, maar watertanks zijn waarschijnlijk niet de meest mooie installaties die ooit zijn bedacht voor de tuinbouw. Toch moeten we daar misschien na het zien van enkele foto's wel op terug komen. Een teler in Portugal heeft namelijk een watertank laten maken in een mooie groene kleur.

"De groene kleur van de metalen platen is op basis van poedercoating en beschermt tegen corrosie in veeleisende omgevingen," zegt Arjen van Dijk van NPI (Nederlandse Plastic Industrie), leverancier van de watertank. "We hebben deze extra coating in ieder geval geadviseerd tot de onderste randen van de tank (beschikbaar per ring). Deze klant wilde echter een tank die volledig voorzien was van de coating, zodat deze zou opgaan in het landschap."

De tank met volledige coating werd onlangs door NPI-dealer KEAG geïnstalleerd in het zuiden van Portugal. De tank van 10,06 x 3,05 m biedt irrigatiewater voor de omringende wijngaard van 5 hectare.

"Deze klant heeft gekozen voor deze relatief grote watertank, omdat deze in verhouding staat tot de grootte van het gebied. De boorgaten zijn niet zo sterk, waardoor er continu moet worden gepompt om voldoende water te krijgen voor de druivenranken, vooral in droge periodes."

Voor meer informatie:
NPI
Arjen van Dijk
dijk@npibv.com 
www.npiwaterstorage.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven