Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Franse zonne-energiekas levert goede resultaten op

Vier jaar na de ingebruikname van een innovatieve Franse zonne-energiekas van 33.000m² is de feedback van de teler meer dan positief. Hij realiseerde een opbrengst van 4 ton/hectare in dit eerste jaar waarin groene asperges uit de Provence zijn geteeld, na een periode van gediversifieerde teelt (courgettes, knollen, zoete aardappelen) gedurende de eerste 3 jaar en een productie van 3,1 GWH aan 'groene' elektriciteit, ofwel het equivalent van het verbruik van 700 huishoudens exclusief verwarming.

Dit jaar zal 4 ton/hectare asperges worden geoogst, bijna 80.000 asperges, met een verwachte opbrengst van 9 ton/hectare in 2022.

Tot op heden is 75% van de Franse Tenergie geëxploiteerde zonne-energiecentrales verbonden met de tuinbouw (kassen, schuren of renovatie van daken van teeltfaciliteiten). Dit komt neer op 100 projecten in de zuidelijke regio's en meer dan 750 in Frankrijk.

Met een nieuw investeringsplan van 2 miljard euro voor de komende 3 jaar wil Tenergie nog verder gaan in de transformatie van de sector en het democratiseren van de toegang tot hernieuwbare energie. Een ambitie die ook een geografische uitbreiding betekent van het aanbod naar de regio Grand-Ouest en de regio's Auvergne-Rhône-Alpes en Bourgogne-Franche-Comté.

Voor meer informatie: 
Tenergie
www.tenergie.fr

Publicatiedatum: