Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe paprikaontkern- en snijmachine op de markt

Samen met haar Nederlandse partner HiTec Food Systems brengt Kronen een nieuwe uitvoering van haar paprikaverwerkingssysteem op de markt. PDS4L werd geoptimaliseerd voor het ontkernen en snijden van tot wel 3.600 paprika's per uur en kan door slechts één persoon worden bediend.

Naast de machines en verwerkingslijnen die Kronen ontwikkelt en vervaardigt in haar eigen fabriek in Kehl aan de Rijn, distribueert het bedrijf ter aanvulling op haar portfolio ook machines van haar partner HiTec Food Systems in Zwolle. Nu introduceert HiTec een nieuwe generatie paprikaverwerkingssystemen die geschikt is voor het ontkernen en snijden van paprika's. 

De groente kan worden gehalveerd of gekwarteerd, waarbij het eindresultaat altijd beantwoordt aan de hoge eisen van de moderne voedselverwerkende industrie. De machine is gebruiksvriendelijk en veilig, vandaar dat deze door slechts één persoon kan worden bediend. Met dit systeem kunnen tot wel 60 paprika's per minuut worden verwerkt, wat neerkomt op 3.600 stuks per uur. 

 

Werking van de PDS4L ontkern- en snijmachine
De paprika's worden met de hand op de pocketband geplaatst, die ze vervolgens naar het ontkern- en snijgedeelte brengt. Bij iedere stap kunnen er vier vakken tegelijk worden gevuld. Dankzij deze speciale vakken blijven de paprika's tijdens het snijden en ontkernen perfect op hun plaats.

Het product wordt stap voor stap verplaatst door middel van mechanisch gestuurde motoren om de positionering van het te snijden product te vergemakkelijken. De gesneden paprika's worden in de vakken verder verplaatst en gelost in een opvangbak of rechtstreeks op een transportband. Het snijafval en de kernen worden direct naar de afvaltransportband geleid.

 

Voor meer informatie: 
Kira Krollpfeiffer
Kronen
+49 7854 9646-160
kira.krollpfeiffer@kronen.eu
www.kronen.eu

Publicatiedatum: