Russische vertical farming techniek klaar om bekender te worden

"Al vanaf het begin probeer ik de kosten te drukken", zegt Aleksey Aminov, oprichter en CEO van City Crop. Volgens Aleksey is er in Rusland sprake van een permanente economische crisis en stagnatie, waardoor veel mensen niet in staat zijn hun dagelijkse dosis vitaminen tot zich te nemen.

City Crop, een leverancier van apparatuur voor vertical farming, richt zich op commerciële indoor farms, installatie en inbedrijfstelling. De eerste kas, gebouwd door City Crop in 2017, was in samenwerking met een laboratorium. Aleksey wilde gebruik maken van een tuinbouwtechniek die lokale teelt mogelijk maakte en zo versere en gezondere producten in Noord-Rusland kon leveren. "Op dat moment was er bijna niemand actief in vertical farming, dus het werd een grote uitdaging voor mij."


Aleksey Aminov 

Aleksey legt uit dat er in Rusland en de GOS-landen (het Gemenebest van Onafhankelijke Staten) een paar kassen zijn, terwijl de teeltseizoenen erg kort zijn, vooral in de Noord-Russische regio's en Siberië. De afstand tot de steden is vrij groot en de bevolkingsdichtheid is laag, zodat de logistiek voor verse levensmiddelen erg duur is. Jammer genoeg kunnen afgelegen dorpen door dit probleem niet het hele jaar door veel groenten eten.

"In de afgelopen tien jaar is er echter een trend geweest naar gezonde voeding, waaronder het eten van meer groenten. Daarom denk ik dat kleine indoor-teeltbedrijven naast de consument een geweldige oplossing zijn in dergelijke afgelegen gebieden." 

Een eenvoudige, maar efficiënte oplossing
City Crop is begonnen met een ZipGrow-achtig systeem en heeft dat in de loop van de tijd volledig omgebouwd, waarbij het zijn zelfontwikkelde en gepatenteerde teelttechnologie heeft toegepast. City Crop heeft onlangs een teeltbedrijf van 150m2 gebouwd, dat voornamelijk wordt gebruikt om tuinbouwactiviteiten te demonstreren aan geïnteresseerde partijen. Aleksey voegt hieraan toe: "De pilot is een perfecte manier om onze proof of concept te laten zien; het biedt een hoge teeltdichtheid, is gemakkelijk om te onderhouden en om de gezondheid van de planten te monitoren. We kunnen de teelt nog productiever maken, omdat we het verplanten van zaailingen en het saneringsproces van teeltrekken hebben versneld."

Aleksey zegt dat City Crop veel tuinbouwprocessen heeft vereenvoudigd en het mogelijk heeft gemaakt om veel minder materiaal te gebruiken voor zijn teeltsystemen. "Onze apparatuur kan eenvoudig op rekken worden geplaatst, waardoor de verzend- en installatiekosten worden verlaagd, wat enorm helpt om de kosten te drukken."

Onderzoek en ontwikkeling
City Crop werkt samen met, volgens Aleksey, een van de beste Russische tuinbouwuniversiteiten. Dit partnerschap stelt het bedrijf in staat om te werken met enkele van de nieuwste teelttechnieken, het onderzoeken van nieuwe gewasvariëteiten en het introduceren van verbeterde voedings- en lichtoplossingen. "Op deze manier kunnen we onze klanten beter ondersteunen op het gebied van indoor teelttechnologie. Onze teeltoplossingen zijn goedkoop, gemakkelijk te installeren, te bedienen en op te schalen."

Het bedrijf rondt momenteel zijn laatste R&D-fase af met het testen van nieuwe teelttechnieken, voedingsoplossingen en lichtrecepten. Dit jaar introduceert City Crop twee nieuwe producten voor zowel de B2C- als de B2B-markt. De belangrijkste focus ligt op kleine of middelgrote indoor farms, "omdat dat het handigst is in kleine steden," volgens Aleksey.

Doelen voor dit jaar
"Ons doel voor 2021 is om op zoek te gaan naar lokale wederverkopers in Rusland en de landen van het Gemenebest van Onafhankelijke Staten (GOS)."

Gevraagd naar toekomstige doelen zegt Aleksej ervan te dromen om een teeltbedrijf in Noord-Europa te introduceren, bij voorkeur in Finland. "Voorlopig echter, aangezien de Moskouse autoriteiten deelname aan tentoonstellingen in het buitenland subsidiëren, zou ik graag aan enkele Europese tuinbouwbeurzen deelnemen zodra dat weer is toegestaan."

Aleksej is het grootste deel van zijn professionele carrière werkzaam geweest in de softwareontwikkeling. Omdat hij altijd al gepassioneerd was door tuinbouw besloot hij te experimenteren met indoor tuinbouw en bouwde hij thuis een kleine kas. De klantenkring van het bedrijf bevindt zich momenteel in Rusland en Kazachstan. Ze zijn ook in onderhandeling met potentiële klanten en partners in Oekraïne en Wit-Rusland.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor meer informatie:
Aleksey Aminov, Founder and CEO
City Crop  
+7 916 547 4939
aa@citycrop.ru
https://taplink.cc/city_crop (in Russisch) 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven