Aeroponics kloonunits staan steeds vaker aan de basis van een cannabisteelt

Als je bedenkt hoe belangrijk het is om cannabisplanten perfect te klonen en te bewortelen om het succes van de oogst in zijn geheel te garanderen, is de keuze van de juiste kloonmethode van het grootste belang. Een manier om dit probleem met een gerust hart aan te pakken is de aeroponische teelt. Gilad Krakower, CEO van Quiclone: "Er is geen medium en de plantenwortels worden rechtstreeks besproeid met water en voedingsstoffen, waardoor de algemene opname wordt gemaximaliseerd en anderzijds het waterverbruik enorm wordt verminderd."

Gilad Krakower, CEO van Quiclone

Klonen met aeroponics
Maar er zijn ook andere voordelen van klonen met aeroponics. "Klonen wortelen veel sneller. Hierdoor zouden telers uiteindelijk meer cycli over het jaar kunnen doen, waardoor de jaaropbrengst uiteindelijk toeneemt."

Quiclone heeft aeroponic klonen gecombineerd met automatisering door een machine te ontwikkelen waarmee telers hun cannabisplant feilloos kunnen laten wortelen in een veilige omgeving, zodat ze, wanneer ze worden overgeplant, sterk en gezond kunnen groeien.

"Door te vertrouwen op een geautomatiseerd aeroponic systeem kunnen telers hun planten gemakkelijk laten wortelen, terwijl ze er zeker van zijn dat deze op de meest precieze en zorgvuldige manier worden verzorgd, dankzij de eigenschappen van onze systemen."

Inspelen op de groeiende vraag
Om wereldwijd een groter aantal telers te kunnen ondersteunen, heeft Quiclone de bouw van een nieuwe teeltfaciliteit van 2133 m2 voltooid. Galid: "We hebben de productie van ons systeem opgevoerd om aan de groeiende vraag naar geautomatiseerde aeroponische kloonunits te voldoen. Daarnaast kunnen we ook onze R&D-capaciteit opschalen om nog meer functies in ons systeem op te nemen en nieuwe producten te ontwikkelen."

Een van deze nieuwe functies, zegt Gilad, zit al in de pijplijn. "We werken aan een cloudplatform om alle data te verzamelen waarmee telers op tijd gebaseerde recepten kunnen maken."

Kort door de bocht zou zo'n functie een teler in staat stellen om nog nauwgezetter en preciezer te klonen, omdat variabelen zo kunnen worden ingesteld dat ze automatisch veranderen op specifieke momenten. "Dankzij dit nieuwe platform kun je de temperatuur van het water, de lichtintensiteit, enzovoort op specifieke momenten instellen. In het begin willen telers bijvoorbeeld de lichtintensiteit laag houden om de klonen niet te stressen en misschien willen ze dat later juist verhogen. Dankzij dat cloudplatform kun je instellen op welke tijdstippen een bepaalde variabele verandert."

Maar dit is nog maar het begin voor Quiclone, want er staan momenteel nog een aantal nieuwe quality of life-functies op stapel, evenals nieuwe, onaangekondigde producten. "Dankzij onze grotere werkruimte en R&D-capaciteit werken we nu aan nieuwe functies die het kloonproces nog eenvoudiger zullen maken. Tegelijkertijd zijn we ook iets nieuws aan het ontwikkelen en we kunnen niet wachten om dat aan de wereld te laten zien."

Voor meer informatie:
Quiclone
+86 1888 942 8861
info@quiclone.com  
https://quiclone.com  


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven