Voortaan alleen gecertificeerde uitzendbureaus en huisvesting voor leden Glastuinbouw Nederland

Glastuinbouw Nederland heeft leden ten doel gesteld om alleen nog samen te werken met gecertificeerde uitzendbureaus en gecertificeerde huisvesting is per 1 oktober een vereiste om lid te zijn van de brancheorganisatie. Dat vertelt beleidsspecialist Peter Loef in het Algemeen Dagblad. Hij doet in de krant zijn verhaal over de stappen die de glastuinbouw zelf, in aanvulling op aanbevelingen van de Commissie Roemer, neemt op het gebied van arbeidsmigranten. 

De soms, maar niet altijd, slechte omstandigheden waarin arbeidsmigranten werken krijgt momenteel namelijk volop aandacht. Ook van de politiek, getuige een vijftigtal aanbevelingen van de Commissie Roemer.

De glastuinbouw wordt vaak aangehaald in het arbeidsmigrantendebat en heeft nu zelf, in aanvulling op de bevindingen van de commissie, ook een masterplan en een campagne opgezet.

Op die manier moet de naam van de sector als werkgever beter worden én moeten de rotte appels uit de sector verdwijnen, zo vertelt beleidsspecialist Loef. Naast de bovengenoemde eisen komt er ook een helpdesk voor tuinders die werken met internationale werknemers en wordt er een opleidingsprogramma ontwikkeld zodat arbeidsmigranten zich kunnen ontwikkelen.

Bron: Algemeen Dagblad


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven