Peter Malschaert met pensioen

Tholen - Vrijdag 24 april a.s. neemt Peter Malschaert (technisch directeur), na bijna 40 dienstjaren afscheid van Maurice Kassenbouw.

Op 1 januari 1982 is Peter gestart bij Maurice kassenbouw, toen nog gevestigd in het dorp Meterik. Maurice had destijds 11 medewerkers.

In 1983 is Maurice Kassenbouw onderdeel geworden van de Ammerlaan groep, waarna in 1988 Maurice door een nieuw bedrijf te bouwen zich gevestigd heeft in de gemeente Horst.

De fabriek waar de eigen staalproductie wordt vervaardigd, werd door de technische inzichten van Peter Malschaert zoveel mogelijk geautomatiseerd. Sinds de jaren 90 wordt er al met lasrobots geproduceerd, waardoor de staalconstructies van de kassen geheel automatisch gelast worden.

Mede onder aanvoering van Peter Malschaert is het bedrijf gegroeid naar meer dan 100 medewerkers en er worden jaarlijks 100 hectare projecten gerealiseerd, met en zonder energieconcepten.

Kassenbouwprofessor
Uitvindingen en patenten waren ‘zijn ding’. Peter: ”De eerste hiervan was de ZON-kas (gedraaide kas), hierna de Clim-V kas (Cabriolet Kas). Het dak van deze kas gaat hiervan geheel open om maximaal te kunnen luchten. Het vervolg was de Venlow Energy kas, waar in 2014 bij de WUR op het Innovatie en DemoCentrum Energie te Bleiswijk een recordbesparing beproefd werd, 70 kg tomaten met slechts 10 m3 aardgas. Met het Air en Energy systeem werd er energie bespaard en klimaat verbeterd.”

Peter Malschaert heeft alle jaren leiding gegeven aan Maurice Kassenbouw in het technische productieproces en ook alle kwaliteitscertificaten zoals ISO en VCA heeft hij georganiseerd.  

Zijn collega’s wensen dat Peter de komende jaren in gezondheid mag doorbrengen. En danken hem voor alle jaren, voor zijn niet aflatende inzet.

Voor contact met Peter:
Maurice Kassenbouw
www.kassenbouw.com

Peter Malschaert
+31 77 3981335
+31 (0) 6-53695074
petermalschaert@kassenbouw.com

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven