Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Landgard werkt aan aardwarmteproject in Straelen

Telerscoöperatie Landgard werkt aan een geothermieproject in het Duitse Straelen, net over de grens met Nederland. Als het project slaagt zouden de geothermische bronnen in eerste instantie vooral ter beschikking staan van de tuinbouwbedrijven. 

Het doel van het project en de haalbaarheidsstudie die in de komende jaren plaats zal vinden, is het vinden van manieren voor het gebruik van diepe geothermie en het stimuleren van de overstap op een toekomstgerichte, klimaatneutrale warmtevoorziening binnen de tuinbouw in de regio Straelen.

De stad Straelen diende een projectplan in in een wedstrijd van de deelstaat Noordrijn-Westfalen en wist hierin de uitvoering van de haalbaarheidsstudie én tot 90% financiële steun bij de aankomende kosten binnen te halen. 

Naast Langard, dat 3000 telers als lid heeft, zijn ook de volgende tuinbouwbedrijven projectpartner: Draek Gartenbau en Wans-Roses, de 'Fraunhofer Einrichtung für Energieinfrastrukturen' (IEG), Agrobusiness Niederrhein e. V., Gelsenwasser AG en het 'Versuchszentrum Gartenbau' van het Landbouwschap Nordrhein-Westfalen in Straelen. 

Bron: Landgard

 

Publicatiedatum: