Frankrijk startup schaalt na financiële injectie op met grote aquaponics urban farm

De Franse startup Les Nouvelles Fermes uit Bordeaux heeft 2 miljoen euro gekregen voor de bouw van een van de grootste aquaponicsbedrijven in Europa.

In 2019 lanceerden de 5 oprichters 'Pauline', hun experimentele bedrijf in Lormont, in de regio Bordeaux, waar 20 ton verse groenten en 2 ton regenboogforel wordt geteeld per jaar.

De oprichters hebben nu besloten op te schalen met project 'Odette', een urban farm van 5000 m², waar tot 17 mensen werkzaam zullen zijn.

Investeringsronde
Dit project wordt eind 2021 gestart in het stedelijk gebied van Bordeaux en wordt mogelijk gemaakt door de steun van het regionale beleggingsfonds IRDI, zakelijke partijen, de Banque des Territoires, Crédit Agricole Aquitaine en de CIC. Deze eerste investeringsronde werd uitgevoerd met de steun van de Agence de Développement et d'Innovation de Nouvelle-Aquitaine.

"Er is geen toekomst zonder winstgevendheid. Daarom werken we al sinds 2019 aan een model dat kan worden gedupliceerd op grotere schaal en zeer economisch is qua water- en energieverbruik," zegt Thomas Boisserie, mede-oprichter en president van Les Nouvelles Fermes.

Bron: www.eu-startups.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven