Nederlandse paprika kent goede start op Duitse groothandelsmarkt

De prijs voor Nederlandse paprika's op de Duitse groothandelsmarkten lag de afgelopen weken steevast hoger dan de afgelopen jaren. Ook in week 14 was dat het geval. De volumes namen toe, al is de verwachting uit de markt dat het vanaf deze week tijdelijk met de stijgende volumes is gedaan.

Nederlands versus Spaans 
Het belang van Nederlandse en Belgische paprika's op de Duitse groothandelsmarkten nam in week 14 nog flink toe. Spanje bleef terrein verliezen, al waren de Spanjaarden over de hele linie in rode paprika met 34,3% van het aanbod Nederland (31,3%) nog net de baas. In geel had Nederland met 40% t.o.v. 32% Spaans al wel de bovenhand. 

Aan de vraag kon met de groeiende volumes steeds makkelijker worden voldaan. Bijgevolg daalden wel de prijzen.

Goede start
Desondanks lagen de prijzen in week 14 wel ruim hoger voor zowel geel, groen als rood hoger dan de voorgaande twee jaar én het gemiddelde over 2017-2021. Sowieso is in vergelijking met afgelopen jaren de start van het Nederlandse paprikaseizoen op de Duitse groothandelsmarkten goed geweest. De prijzen lagen sinds week 9 steevast hoger dan afgelopen jaren. 


Middenprijzen rode paprika. Bron: BLE-markrapport

Daling volumes verwacht
Deze week is de stijging in volumes, zoals wel vaker in de paprikateelt die zich kenmerkt door flinke pieken en dalen in productie, alweer gestagneerd. De komende weken verwacht de handel lagere volumes.

Bron: BLE


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven