Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Reichenau-Gemüse levert extra biokasgroenten aan Altnatura

De Duitse bioteler Maximilian Meissner heeft er vier hectare kas bij. In de nieuwe kas in Beuren is hij dit seizoen gestart met de teelt van tomaten, paprika's en komkommers volgens strenge Bioland-richtlijnen. De teler, aangesloten bij Reichenau Gemüse, is voor de verkoop een samenwerking aangegaan met Altnatura. 

Consumenten in Duitsland kiezen steeds vaker voor bio-producten. Volgens een enquête voor de 'Ökobarometer 2020' (biobarometer 2020) van het Duitse ministerie van Landbouw en Voeding (BMEL) koopt 32 procent van de consumenten vaak bio-producten. "Met de keuze voor de biologische tuinbouw draag ik er niet alleen aan bij dat onze natuurlijke levensvoorwaarden beschermd en voor de toekomstige generaties bewaard worden, maar vervul ik ook de steeds sterkere wens van de consumenten naar regionale en biologisch geteelde levensmiddelen", vertelt de teler.



Reichenau-Gemüse en Alnatura: een sterk partnerschap
De bio-producten uit de nieuwe kas in Beuren kan de consument sinds deze maand vrijwel uitsluitend in de verkoopschappen van de filialen van Alnatura vinden. Daarmee gaat Reichenau-Gemüse een omvangrijke samenwerking met Alnatura aan. "We zijn er bij Reichenau-Gemüse uitgesproken trots op dat we Alnatura als partner voor ons hebben kunnen winnen. Wat bio betreft zijn we één van de bekende teeltorganisaties in Duitsland en we konden in de afgelopen jaren het bio-aandeel van onze producten continu vergroten", aldus Johannes Bliestle, directeur van Reichenau-Gemüs.

Voor meer informatie:
Max Meissner
Biogemüse Hegau GmbH & Co. KG
Engener Straße 30a
78224 Singen, Duitsland
info@biogemuese-hegau.de
www.reichenaugemuese.de
www.alnatura.de 

Publicatiedatum: