Speciale verpakkingsmachine voor vertical farm met weinig ruimte

De Zweedse meerlagenteler Urban Oasis teelt midden in de stad Stockholm bladgroenten. Dat doet de teler ondergronds in een kelder. Daarom is er weinig ruimte en dus kwam een speciale verpakkingsmachine goed van pas. 

"We oogsten onze producten precies wanneer ze op hun allerbest zijn", vertelt Johanna Öhlén Meschke, CMO bij Urban Oasis. "Ze gaan rechtstreeks naar consumenten die verse producten op prijs stellen. Daarom hebben we gekozen voor een verpakkingsoplossing die net zo logisch en ongecompliceerd is als onze hele opzet en ook gemakkelijk om naar toe te gaan. De Schur StarLight-verpakkingsmachine kan door één persoon worden verplaatst, bediend en gereinigd en iedereen kan het doen. Hij is compact, neemt niet veel plaats in en is gemakkelijk te verplaatsen. Dit alles is zinvol hier waar de ruimte schaars is."

CPP zak met rits bewaart de versheid van de producten
Het product van Urban Oasis wordt handmatig verpakt in zakken, waardoor de groenten vers en knapperig blijven. Dankzij de hersluitbaarheid wordt voedingsverspilling vermeden. In een hermetisch gesloten zak met rits zullen restjes niet uitdrogen wanneer ze in de koelkast worden bewaard. En de schoongemaakte zak met rits is handig te hergebruiken voor andere doeleinden. Uiteindelijk kan deze worden opgenomen in een recyclingsysteem, aangezien het product uit een eenlaags materiaal bestaat dat niet hoeft te worden gescheiden.

Kortst mogelijke aanbodketen: "We telen waar mensen wonen"
Johanna Öhlén Meschke: "Urban Oasis heeft vooral nagedacht over duurzaamheid en resource economy. We telen in de volle hoogte van de kelder, in een gesloten omgeving. We zijn niet afhankelijk van het seizoen, maar oogsten het hele jaar door. En omdat we in het centrum van de stad zitten vermijden we lang en milieubelastend transport. In het algemeen streven we naar een constante en zo kort mogelijke bevoorradingsketen. Behalve dat het bijdraagt aan de vermindering van voedingsverspilling, is het vandaag de dag bijzonder zinvol, nu de meeste mensen willen weten waar hun voeding vandaan komt."

De compacte Schur StarLight verpakkingsmachine heeft een minimum aan ruimte nodig. Vanaf het moment dat de machine is aangesloten op de stroom is deze volledig operationeel. Ondanks de lage investering biedt het een hoge mate van automatisering, extreme aanpasbaarheid en grote flexibiliteit.

De Urban Oasis machine is uitgerust met een printer voor het toevoegen van productgegevens aan de zak, zoals een lotnummer. Bovendien kan de machine worden gecombineerd met diverse weeg- en vulapparatuur en kunnen producten worden verpakt in een grote verscheidenheid aan zakformaten, afmetingen en materialen, ook in een half- of volautomatisch proces.

Voor meer informatie:
Schur Star Systems GmbH
+49 (0) 461 99 750
sfg@schur.com 
www.schur.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven