Ontario gaat autonoom telen

Canadese telers in de glastuinbouwprovincie Ontario gaan autonoom telen. Blue Radix en Ontario Greenhouse Vegetable Growers (OGVG) gaan het samen introduceren. Het is het resultaat van een door de lokale regering met subsidie gesteund project. 

OGVG vertegenwoordigt zo’n 200 glastuinbouwbedrijven in Ontario die gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor meer dan 3.200 hectare aan verschillende vruchtgroenten teelten. “Samen introduceren we autonoom telen met Crop Controller bij groententelers in Ontario", zegt Ronald Hoek, CEO van Blue Radix. OGVG selecteert drie glastuinbouwbedrijven in Ontario die vruchtgroenten telen om deel te nemen aan het project.  

Autonoom telen met Crop Controller
Crop Controller is een service: datamodellen en algoritmes sturen 24/7 de kasinstallaties aan, ondersteund door off-site Autonomous Greenhouse Managers met diepgaande kennis over gewassen, energie en data. "Met autonome aansturing van de kasinstallaties realiseren we de teeltstrategie met kunstmatige intelligentie."

Crop Controller is niet ontwikkeld om telers te vervangen, aldus Ronald. "De teler is nog steeds nodig om de teeltstrategie te bepalen. Uiteindelijk kunnen zij meer hectares managen en zich minder druk maken over repeterende handelingen en routinematig denken. De algoritmes doen het werk voor hen in hun dagelijkse bedrijfsvoering."

Vier doelen
Het project heeft vier hoofddoelstellingen. Blue Radix geeft een opsomming.

  1. Het onderzoeken van de specifieke behoeften van Canadese telers (in vergelijking met Nederlandse telers) met betrekking tot autonoom telen en het vertalen van deze behoeften naar nieuwe of aangepaste producten.
  2. Het onderzoeken en implementeren van de aanpassingen die gedaan moeten worden om Crop Controller beter te laten aansluiten op de verschillende Canadese (Ontario) klimaatomstandigheden.
  3. Het demonstreren van de werking van de Blue Radix datamodellen en algoritmes. Dit helpt telers om de waarde beter te begrijpen en deze nieuwe technologie in hun bedrijf te adopteren.
  4. Het delen van kennis met de Canadese markt en telers helpen om met deze nieuwe technologie te werken in hun dagelijkse bedrijfsvoering.

Overheidssteun
De regering van Ontario steunt Canadese telers door meer dan 3,6 miljoen dollar te investeren in 12 innovatieve projecten om nieuwe technologieën te helpen ontwikkelen, te herstellen van de gevolgen van Covid-19 en het concurrentievermogen en de innovatie te verbeteren. Een van deze goedgekeurde projecten is ‘Autonoom Teeltmanagment’. In dit project werkt OGVG samen met Blue Radix. Het project wordt gesteund door het ‘Greenhouse Competitiveness and Innovation Initiative (GCII)’, gefinancierd door het Ontario Ministry of Agriculture, Food and Rural Affairs en uitgevoerd door de Agricultural Adaptation Council.

Blue Radix is de regering van Ontario zeer dankbaar voor de GCII-financiering van dit project. "Autonoom telen zal glastuinbouwbedrijven echt helpen hun productiviteit te verbeteren. En doordat ze minder afhankelijk zijn van teeltexperts, zullen ze een hogere operationele winst behalen terwijl ze hun operationele risico's en gebruik van middelen beperken," zegt Ronald.

Gedurende het project zullen OGVG & Blue Radix regelmatig informatie delen over de voortgang en resultaten. 

Voor meer informatie:
Blue Radix
www.blue-radix.com 

Marijke van Rongen
marijke.vanrongen@blue-radix.com Ontario Greenhouse Vegetable Growers
www.ogvg.com

Joseph Sbrocchi j.sbrocchi@ontariogreenhouse.com

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven