Flink gegroeid Leeuwen Buizen sluit 2020 met positief resultaat af

De Van Leeuwen Buizen Groep heeft in 2020 een positief resultaat behaald. Ook 2021 is positief gestart voor het bedrijf dat in omvang is verdubbeld na een overname eind 2019.

De omzet over 2020 bedroeg € 1.178 miljoen (2019: € 787 miljoen), het bedrijfsresultaat € 15 miljoen (2019: € 17,0 miljoen) en het nettoresultaat € 9,4 miljoen (2019: € 10,1 miljoen). De solvabiliteit is sterk verbeterd tot 36,8% in 2020 (2019: 30,8%). 

De resultaten werden gedurende het jaar beïnvloed door de coronapandemie. De onderneming profiteerde echter van de schaalgrootte die het kreeg met Benteler Distribution, dat eind 2019 werd overgenomen. Daarmee werd de onderneming in omvang verdubbeld. Eind 2020 herstelde de markt zich enigszins.


Magazijn Van Leeuwen Buizen

Tuinbouw
Van Leeuwen Buizen is onder andere actief in de tuinbouw. Daar levert men onder meer profielbuizen voor de kas, verwarmingsbuizen voor de kasverwarming, maar ook meng- en regelapparatuur en lascomponenten. 

Overname
Van Leeuwen zette in 2020 belangrijke stappen in de integratie van het overgenomen Benteler Distribution, waarmee de wereldwijde aanwezigheid verder werd uitgebreid, vooral in Duitsland, Zwitserland, Scandinavië en Centraal-Europa. Waar mogelijk werden de overgenomen bedrijven met Van Leeuwen-bedrijven samengevoegd en inmiddels opereren ze alle onder de Van Leeuwen-vlag.


Magazijn Benteler Distribution, dat eind 2019 door Van Leeuwen Buizen werd overgenomen.

Terugval vraag
Het activiteitenniveau in het energiesegment was de eerste helft van 2020 hoog. Vanaf het tweede kwartaal viel de vraag door de pandemie en lockdownmaatregelen in vrijwel alle markten terug, vooral in de maakindustrie en het energiesegment. Van Leeuwen nam diverse maatregelen zoals kostenreducties, reorganisaties en verlaging van het totale voorraadniveau.

Herstel
Aan het eind van het derde kwartaal startten klanten in diverse marktsegmenten hun productie weer op en kwamen volumes op een hoger niveau. Eind 2020 was al enig marktherstel zichtbaar. De vooruitzichten voor 2021 zijn positief. Er is een stijgende lijn in de prijsniveaus en de marktactiviteiten nemen weer toe. Vooral Van Leeuwen’s Europese distributiebedrijven maken een uitstekende start, zo deelt het bedrijf in een toelichting bij de jaarcijfers.

Peter Rietberg, Voorzitter van de Raad van Bestuur: “Van Leeuwen is een familiebedrijf dat trots is op haar bijna honderdjarige historie. In het bijzondere jaar 2020 is gebleken dat we ons waar nodig snel en adequaat kunnen aanpassen aan nieuwe omstandigheden, zoals we in onze geschiedenis vaker hebben gedaan. Vanuit dat perspectief kijken we met groot vertrouwen naar de toekomst. We steunen hierbij op onze schaal en internationale aanwezigheid, sterke distributienetwerk en brede productassortiment, maar vooral op ons wereldwijde team betrokken medewerkers.”

Voor meer informatie:
Van Leeuwen Buizen Groep
www.vanleeuwen.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven