New Mexico legaliseert cannabis voor recreatieve doeleinden

Gouverneur van New Mexico, Michelle Lujan Grisham, heeft een wet ondertekend die officieel het recreatieve gebruik van cannabis in de staat toestaat.

"Deze legalisering is een enorme stap vooruit voor onze staat," zegt de gouverneur. "Gelegaliseerd, volwassen gebruik van cannabis zal een positieve invloed hebben op New Mexico, op onze arbeidsbevolking, onze economie en onze toekomst."

Deze wet is voornamelijk aangenomen om kleine ondernemers en minderheden eenvoudiger toegang te bieden voor een markt die naar verwachting ongeveer $ 425 miljoen waard is.

"We verhogen de consumentenveiligheid door een legale sector te creëren. Zo kunnen we fouten in de strijd tegen drugs uit het verleden rechtzetten. En we doen baanbrekend werk in een sector die de economische toekomst van New Mexico ten goede kan veranderen," zegt de gouverneur.

Ze benadrukt ook dat gecertificeerde cannabistelers al een paar maanden eerder kunnen starten met opschalen, zodat ze aan de vraag kunnen voldoen wanneer de markt opengaat.

De markt gaat naar verwachting op 1 april 2022 open.


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven